"AP'in kararı bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar"

Avrupa Parlamentosu’nun çağrısıyla bugün Brüksel’de AB üyesi ülkelerin oyuna sunulacak soykırım tasarısı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘bir kulağımızdan girer, bir kulağımızdan çıkar’ dedi ve Türkiye’de çalışan Ermenistan vatandaşlarını sınır dışı etme imasında bulundu.

Kazakistan ziyareti öncesinde, Avrupa Parlamentosu’nda yapılacak Ermeni Soykırımı oturumunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ülkemizde vatandaş olmayan ve olan 100 bin Ermeni var. Acaba onlarda kaç tane var? Bizim ülkemizdeki Ermenilere karşı ters ve olumsuz bir tavrımız oldu mu? Vatandaş olmayanları deport edebilirdik ama etmiyoruz” dedi. 

Erdoğan, Ahtamar Kilisesi’nin restorasyonundan da bahsederek, ‘restorasyonu devletin kasasından yaptık. Orada ayinlerini yapıyorlar” dedi. 

Erdoğan şunları söyledi: “Bildiğim inandığım bir şey var. Biz niye millet olarak veya medyamız olarak savunmada duruyoruz anlamakta zorlanıyorum. Benim cumhurbaşkanı olarak savunma derdim yok. Soykırım diye bir leke üzerimizde yok. Ermenistan başta olmak üzere parlamentosunun kapısını onlara açanlara sesleniyorum. Şu anda benim ülkemde vatandaş veya vatandaş olmayan olmak üzere 100 bin Ermeni var. Acaba onların ülkesinde kaç tane Ermeni var.”

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında