OYAK Renault işçileri taleplerini kabul ettirdi

Otomotiv sektörü direnişinin başladığı OYAK Renault’da, işçilerin talepleri kabul edildi, bugün işbaşı yapıldı.

Bosch fabrikasındaki toplu iş sözleşmesinin yapılması talebiyle 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren işçilerle işveren temsilcileri arasında yapılan görüşmelerden sonuç çıktı. Taleplerini kabul ettiren işçiler bu sabah 08.00 vardiyasında işbaşı yaptı.  

DHA’da yer alan habere göre, dün gece çalışanlara 'iç iletişim notu' başlığı ile yazı gönderen yönetim, çalışanlara yaşananlardan dolayı hiç bir çalışanın sözleşmesinin fesih edilmeyeceğini, savcılığa yapılan şikayetten vazgeçileceği bildirildi.  

Bir hafta içerisinde tüm çalışanlara net 1000 lira avans ödemesi yapılacağını, yıl sonunda 600 lira prim ödeneceği ayrıca banka maaş ödemelerinden ise kendilerine promosyon olarak 480 lira hesaplarına yatırılacağı duyuruldu.

Ayrıca yapılan görüşmelerde işçilerin ücretlerinde önümüzdeki günlerde iyileştirme yapılacağı ve bunların kendilerine bildirileceği konusunda anlaşıldı. 

Toplam 1300 işçinin çalıştığı vardiyaya bu sabah 1284 işçi gelerek işbaşı yaptı.

Dün sonuç çıkmamıştı

İşçilerin dünkü görüşmelerinden sonuç çıkmamıştı.

İşçilerin sözcülerinden Birol Serbest, dün yaptığı açıklamada, Bosch çalışanlarına verilen imkanların kendileri için de sağlanmasını istediklerini söyledi.

Şirket yönetiminin buna yanaşmadığını ileri süren Serbest, şunları kaydetmişti 

"Her türlü teklife açığız. Her türlü yolu denememize rağmen hiçbir şekilde olumlu bir yaklaşım sergilenmedi. Gece 6 saat süren görüşmelerden bir sonuç çıkmayınca toplantı bugüne ertelendi. İşe ve ekmeğe ihtiyacı olan insanlarız. Maaş artırımıyla ilgili taleplerimize hiç yanaşmıyorlar. Bankanın verdiği, hakkımız olan ve sadece beyaz yakalıların aldığı promosyon paralarını kendileri veriyormuş gibi teklif ettiler, biz de kabul etmedik. Bugün yine fabrika temsilcileri ile sözcülerimiz ve avukatlarımız toplantı yapacak. Oradan çıkacak sonucu kamuoyuyla paylaşacağız. Bir de bugün bir bayan arkadaşımızı temsilcilerimiz arasına kattık. İnşallah olumlu sonuç çıkar."

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında