Demirtaş: Sorun çözüldü, 30 Mayıs’ta Kazlıçeşme’deyiz

HDP'nin 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de yapacağı miting, İstanbul Valiliği engeline takılmıştı. HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, twitter hesabından yaptığı açıklamada sorunun çözüldüğünü ve mitingin yapılacağını açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından ''İstanbul Kazlıçeşme'de 30 Mayıs'ta yapacağımız mitinge dair sorun çözüldü. Aynı gün saat 15:00'da Kazlıçeşme'de olacağız'' diye yazdı.


HDP'nin İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda 30 Mayıs cumartesi günü düzenleyeceği miting Valilik engeline takılmıştı.

İstanbul Valiliği, HDP'ye Kazlıçeşme'de miting izni çıkmamasıyla ilgili dün bir yazılı bir açıklama yaparak, "Kazlıçeşme Alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından değildir. Kamuoyuna yansıtılan 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi söz konusu olmamıştır. Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca da Kazlıçeşme'de miting yapılmasına izin verilmediği bilgisi edinilmiştir" demişti. 

Önemli gün ve bayramlarda yapılan tören ve kutlamaların "İl Kutlama Komitesi" tarafından belirlenen programı takip ettiğini kaydeden Valilik, 30 Mayıs'ta Fetih Şöleni Gösterisi'nin planladığını belirtti. Açıklamada bu kutlamaya Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yanı sıra Devlet Protokolü ile TBMM'deki tüm siyasi parti liderlerinin de davet edildiği belirtildi.

Valilik, basında İstanbul'un Fethi Şöleni'nin siyasi polemik konusu yapıldığını kaydederek, bu açıklamayı yaptıklarını ifade etmişti. 

'İzin verilmesi söz konusu olmamıştır'

29-30 Mayıs tarihlerinde Yenikapı Toplantı ve Gösteri Alanının Fetih Kutlamaları için tahsis edildiğini ve Yüksek Seçim Kurulu'nun da bunu uygun bulduğunu belirten Valilik'in açıklamasında, HDP mitingine dair şu ifadelere yer verildi:

"Kazlıçeşme Alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından değildir. İkinci ve daha önemli husus ise seçimlere 10 gün kala her türlü açık hava toplantıları ve gösteri yürüyüşlerine izin verme ve yer tahsis etme yetkisinin İlçe Seçim Kurularında olduğu ve Valiliğimizin bahsedilen tarihte yetkisinin olmadığı ve bu sebeple valilikten izin alındığı yönündeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığıdır."

"Kaldı ki Halkların Demokratik Partisi İl yöneticileri 15 Mayıs 2015 tarihinde saat 15.30'da Valilik ziyaretinde bulunmuş ve kendilerine Fetih Kutlamaları ile ilgili süreç anlatılmış, miting alanı talepleri konusundaki yetkinin İlçe Seçim Kurulu'nda olduğu ve buraya müracaat edilmesi gerektiği bilgisi verilmiştir. Kamuoyuna yansıtılan 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi bu nedenle söz konusu bile olmamıştır. Ayrıca Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca da Kazlıçeşme'de miting yapılmasına izin verilmediği bilgisi edinilmiştir."

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında