Surp Giragos’ta büyük buluşma

‘Surp Giragos 2015: Yeniden’ Kolektif Projesi, dünyanın dört bir yanından Ermenileri, Meryem Ana Yortusu’nda Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi’nde buluşmaya çağırıyor.

Fransa’dan bir grup gencin ön ayak olmasıyla başlayan proje, Diaspora’dan, Ermenistan’dan ve Türkiye’den Ermenileri bir araya getirmeyi ve en önemli bayramlardan biri olan Surp Asdvadzadzin Yortusu’nu birlikte kutlamayı amaçlıyor. 16 Ağustos’ta Surp Giragos’ta yapılacak olan ayin ve üzüm kutsama törenini ve 17 Ağustos’taki ‘Hokehankist’ duasını, Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Başepiskopos Karekin Bekçiyan yönetecek. Aynı gün, kilisenin bahçesinde çeşitli sergiler, toplantılar ve konserler yapılacak. 

Projeyi hayata geçirenlerden Collectif Medz Bazar üyesi Shushan Kerovpyan, gazetemize yaptığı ziyarette projeyi anlattı: “Avrupa’dan, Arjantin’den, Lübnan’dan ve Türkiye’den birçok Ermeni bu vesileyle buluşacak. Katılmak isteyenler bu ülkelerde anlaştığımız tur şirketlerine başvurarak ya da bireysel olarak gelebilirler. Ayinden sonra, kilise bahçesinde sergiler, şarkı atölyesi ve toplantılar olacak. Collectif Medz Bazar olarak bir konser vereceğiz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İnsan Hakları Derneği ve KAMER de bize projede destek verecek.”

Farklı kuşaklardan Ermenilerin, tarihi kilisede yeniden bir araya gelmesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen Kerovpyan, “Buraya gelip, Türkiye’de birlikte var olduğumuzu hissetmek, Müslümanlaştırılmış Ermenilerle, Kürtlerle bu iki gün boyunca buluşmak ve bayram coşkusunu paylaşmak istiyoruz” diyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Surp Giragos