'Yıldız Kampüsü'ne dokunma' diyen öğrencilere disiplin soruşturması

Beşiktaş Kent Dayanışması ve Yıldız Savunması İnisiyatifi, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın YTÜ Yerleşkesi'ni Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ne dönüştürüleceği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Düzenlenen basın toplantısında, konuyla ilgili afiş astıkları için haklarında soruşturma başlatılan iki öğrenci de hazır bulundu.

21 Mayıs 2015 tarihinde Mehmet Barlas’ın sunduğu bir televizyon programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Yerleşkesi’ni külliyeye ve Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ne donüştürmek istediğini söylemişti.

Beşiktaş Kent Dayanışması ve Yıldız Savunması İnisiyatifi, bugün düzenledikleri basın toplantısında "Elinizi kamusal alanlarımızdan, kentten, üniversitelerden, Yıldız Kampusü'nden ve Beşiktaş'tan çekin" diyerek tepki gösterdi. 

Beşiktaş Kent Savunması ve Yıldız Savunması konuyla ilgili Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Beşiktaş Kent Savunması adına konuşan Ersin Kiriş,  “Üniversiteleri kentin dışına itmek, kamusal alanları yok etmek, bilim yuvasını külliyeye çevirmek isteyen ve yerleşkesine sahip çıkan öğrencileri soruşturan bu zihniyete karşı mücadelemizi arttırarak, yılmadan sürdüreceğiz. Karşılarında her zaman kentini, ilçesini, doğasını, doğal yaşamı, kamusal alanlarını, müştereklerini, üniversitelerini savunanları bulacaklar” dedi. 

23 Haziran 2015 tarihinde YÖK’ün disiplin yönetmeliğinin 13.maddesi uyarınca ‘izinsiz stant açmak ve izinsiz afiş  asmak’ suçlarından haklarında soruşturma açılan Siyaset Bilimi ve Uluslararasi İlişkiler Bölümü ögrencisi Ezgi Sevinç ve Makine Mühendisliği Bölümü ögrencisi Zeki Berk Ulu toplantıda Yıldız Savunması adına yer aldılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında