AKP ve HDP heyetleri belli oldu

AKP ve HDP'nin bugün koalisyon görüşmesi yapacak heyetleri belli oldu.

AKP ile HDP temsilcileri arasındaki görüşme saat 11.00'de HDP Genel Merkezi'nde yapılacak.

AKP'nin HDP heyetinde AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, çözüm sürecinin koordinatörlerinden Yalçın Akdoğan, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Adıyaman milletvekili Adnan Boynukara ve Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu yer alacak.

HDP'nin koalisyon görüşmesine katılacak isimlerin büyük bir kısmı İmralı heyetinde de yer alan isimler. HDP'nin koalisyon görüşme heyetinde Eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken.

Yüksekdağ: Koalisyon tekliflerine açığız

AKP heyeti ile yapacakları görüşme öncesinde koalisyona tartışmalarına ilişkin DİHA'ya değerlendirmelerde bulunan Eşbaşkan Yüksekdağ, “Koalisyon tekliflerine ve görüşmelerine açığız. Kapılarımız sımsıkı kapalı değil. Koalisyon eksenin de yapılacak tartışmalar ve görüşmeler bunların her birisi bizim bakımımızdan ciddiyetle değerlendirilecek, ele alınacak. Ancak bunu ilkesiz bir görüşme ve ilişki olarak tarif etmiyoruz” dedi.

Yüksekdağ, “Koalisyon kurulmasının 3 temel şartı “barış, demokrasi ve adalet” alanında atılacak adımlar olacak" ifadelerini kullandı. 

Heyetlerin görüşmesi sonrasu açıklama yapacaklarını belirten Yüksekdağ, 15 maddelik bir dosya kapsamında görüşlerin dile getirileceğini ve bunun AKP heyetine sunulacağını söyledi. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında