Numan Kurtulmuş: DAEŞ yapmışsa, bir numaralı muhatabı Türkiye'dir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Suruç'ta yaptığı açıklamada “DAEŞ ihtimali kuvvetli görünüyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Suruç'ta yaptığı açıklamada “DAEŞ ihtimali kuvvetli görünüyor. Dünkü saldırı veya başka saldırılar DAEŞ tarafından yapılmışsa, bunun bir numaralı muhatabı Türkiye'dir” dedi.

"Hakikaten ilginç"

Kurtulmuş’un, Suruç’ta yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

"Çok elim bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu olaylar zamanlaması itibariyle, kayda değerdir, dikkat çekici bir olaydır. Hakikaten olay ilginçtir. Amara kültür merkezi nispeten korunaklı bir yer. Buraya kadar canlı bombaysa bomba, emareler onu gösteriyor. Böyle bir bombalamanın olması gerçekten üzücüdür. Yoldan geçen kalabalığa bomba atılmış değil. Bu üzerinde hassasiyetle durduğumuz noktadır."

"Terörün dini diyaneti meşrebi siyasi kanaati olmaz. Bu terörist gruplara karşı bütün halkımız el ele vererek ancak bu teröristlerin istedikleri sonuçları önleyebilir."

"Hepimizin bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakarak ortak bir yerde buluşmamız lazım. O da hayatta kalma hakkını korumaya dönük olarak, terörün karşısına bir mesafe koymak durumundayız."

"Algı yönetimi"

"Bazı art niyetli çevrelerin bir algı yönetimi içerisinde olduklarını görüyoruz. Belki el altından, belki fısıltı gazetesiyle yönetmeye çalışan algı yönetimi... Bazı gruplara Türkiye'nin destek verdiği, bu grupların terör eylemlerine cesaret edebildiği şeklinde. Maalesef son derece haksız yorumları burada Şanlıurfa'da da duyuyoruz."

"Daha dünyanın ismini bile bilmediği terör örgütlerinin, DAEŞ'in nasıl büyük bir terör organizasyonu olduğunu da en başından itibaren Türkiye dile getirmiş her türlü tedbirini almıştır."

"Şu anda henüz kesinleşmiş değil, ama dünkü saldırı veya başka saldırılar bu terör örgütü tarafından yapılmışsa, bunun bir numaralı muhatabı Türkiye'dir, Türk halkının tamamıdır."

"Kaos çıkarmak istiyorlar"

"Bir tarafta insanlık dışı unsurlar tarafından yapıldığı anlaşılan saldırıyla 31 evladımızı kaybettik. Ama eş zamanlı olarak Adıyaman'da maalesef bir askerimiz şehit oldu, iki yaralımız var. Türkiye'de birileri eş zamanlı olarak kaos yaratmak için düğmeye basmış olabilirler."

"DAEŞ ihtimali kuvvetli"

Gazetecilerin soruları üzerine Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Çok sayıda şüphe ve bilgi var. Bu şüpheleri biliyoruz, ama somutlaşmış hale henüz gelmedi. Hem kimlik, hem canlı bomba, hem nasıl buraya girdi, başka bilgiler... Oraya geldiyse bağlantısı ne? DAEŞ ihtimali kuvvetli görünüyor, en ufak bir ipucu emniyet görevlilerimizi nereye sevk ederse, bütün detaylar üzerinde çalışılıyor."

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem