Suruç katliamında hayatını kaybedenler

Suruç katliamında hayatını kaybeden 32 kişinin isimleri ve hikayeleri şöyle:

Uğur Özkan (26) - Cizre doğumlu olan Özkan, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesiydi. 

Kasım Deprem (23) - Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Deprem, Akçakale'de yaşıyordu ve HDP Gençlik Kolları üyesiydi. 

Osman Çiçek (22) – Katliamda hayatını kaybeden iki Suruçludan biri olan Çiçek, Kasım Deprem’in arkadaşıydı. 

Hatice Ezgi Sadet (20) - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi 2. sınıf öğrencisiydi.  

Cemil Yıldız (62) – Yıldız, son yerel seçimlerde HDP'den Sinop milletvekili adayıydı.

Çağdaş Aydın (27) - HDP Esenler İlçe Eşbaşkanı Fethi Aydın'ın oğlu olan Çağdaş Aydın, Eskişehir'de Kamu Yönetimi öğrencisiydi ve Ötekilerin Postası'nda editörlük yapıyordu.

Nuray Koçan ve Nazlı Akyürek (22) - Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan Koçan ve arkadaşı Akyürek, birlikte İstanbul'dan Kobane'ye gitmek için yola çıkmıştı. 

Fikriye Ece Dinç (19) -Dinç ailesinin tek çocuğu olan Ece, bu yıl üniversite sınavına girmiş ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştı. 

Mücahit Erol (18) - Şanlıurfa Harran Üniversitesi Müzik Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Erol, kadın cinayetleri ve LGBTİ eylemlerinde aktif olarak yer alıyordu. Suruç katliamının en genç mağduru oldu.

Murat Yurtgül (24)- İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi olan Yurtgül, savaştan etkilenen çocuklar için psikolojik destek vermeye gidiyordu.

Emrullah Akhamur  - Mersin Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi olan Akhamur, patlamada hayatını kaybeden Murat Akgül ile çocukluk arkadaşıydı.

İsmet Şeker - İstanbul Gazi Mahallesi'nde oturan İsmet Şeker, Ocak ayında Kobane'de  IŞİD'e karşı YPG saflarında savaşıp hayatını kaybeden Mustafa Can Şeker'in babasıydı.

Okan Pirinç (18) - Samandağ İlçesi'nde oturan Okan Pirinç, üniversiteye kayıt yaptırmaya hazırlanıyordu.

Ferdane Kılıç ve Narthan Kılıç - Anne Ferdane Kılıç, HDP Parti Meclisi üyesidi. Ferdane Kılıç'ın eşi Metin Kılıç, genel seçimlerde HDP Bursa milletvekili adayıydı. Patlamada, Kılıç ailesinin kızı Sinem Kılıç da yaralandı.  

Serhat Devrim (19) – Okmeydanı’nda yaşayan Serhat Devrim, memleketi Muş’ta toprağa verildi.

Med Ali Barutçu (20) - Marmara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Barutçu'nun 2 kardeşi, Kobane'de IŞİD'e karşı savaşmıştı. Baba Barutçu ise 2009'da KCK davasından tutuklanıp, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Erdal Bozkurt (27) – Bozkurt evli ve çocuk babasıydı.

Süleyman Aksu (28) - Yüksekovalı Aksu, Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeniydi.

Koray Çapoğlu (32) - Devrimci Trabzonspor Derneği üyesiydi. Validebağ Savunması'nda da yer alan Çapoğlu, herkesçe 'Oflu' olarak tanınıyordu. Çapoğlu için, geçtiğimiz yerel seçimlerde sandık müşahitliği yaptığı Oy ve Ötesi de bir taziye mesajı yayınladı.

Cebrail Günebakan (23) - İstanbul Maltepe Gülsuyu’nda yaşayan Günebakan,  Muğla’da üniversite okuyordu. Günebakan, Adana’daki Kobani’de ölenler için taziye çadırı kurmak isterken, bir polisin ağzına parmaklarını sokup susturduğu fotoğrafla kamuoyunca tanınmıştı.

Veysel Özdemir (21) – Özdemir, memleketi Diyarbakır’da toprağa verildi.

Nazegül Boyraz (55) - CHP Maltepe Belediye Meclis Üyesi Yasemin Boyraz'ın annesi olan Nazegül Boyaz, 4 çocuk annesiydi. Oğlunun Kobane'de olduğu iddia edilen Boyraz'ın oğlunu görebilmek için yola çıktığı düşünülüyor.

Alper Sapan (20) - Eskişehirli Alper Sapan felsefe öğrencisiydi. 

Ali Can Vural (19) - Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi Vural, Çanakkale 19 Mayıs Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okuyordu.

Büşra Mete ( 23) -İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olan Mete aynı zamanda HDP Beşiktaş Gençlik Kolları için de çalışıyordu.

Yunus Emre Şen (22) - ESP üyesi olan Şen, Ankara Üniversitesi'nde Dil, Tarih ve Coğrafya Bölümü öğrencisiydi.

Aydan Ezgi Şalcı (21) -  Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiydi. 

Mehmet Ali Varol 

Duygu Tuna - Tuna, HDP Maltepe İlçe Eş Başkanıydı.

Polen Ünlü (20) - HDP Beşiktaş İlçe Örgütü’nde çalışan Ünlü, felsefe öğrencisiydi. Patlamada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmış ve hastanede yaşamını yitirmişti.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem


Yazar Hakkında