Ankara katliamında iki canlı bomba da tespit edildi iddiası

Ankara’daki bombalı saldırıyla ilgili soruşturmada iki intihar bombacısının kimliğinin tespit edildiği iddia edildi. Bir bombacının kimlik tespiti için DNA eşleşmesinin sonucunun beklendiği, ikinci bombacının da kimliğinin DNA testiyle tespit edildiği öne sürüldü. İki şüpheli de 21 kişilik 'arananlar' listesinden.

Kimliği tespit edilen intihar bombacısının Suruç saldırısını gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün kardeşi Y.E.A olduğu ileri sürüldü.

Milliyet’ten Tolga Şardan’ın haberine göre, intihar bombacısının kim olduğu DNA eşleşmesinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna açıklanacak.

Ankara’da patlama bölgesindeki kamera görüntülerini inceleyen polis, Y.E.A’nın görüntüsüne ulaştı. Görüntü, dijital uygulamalarla netleştirildi.

Suruç’taki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi olan ve halen polis ve UYAP kayıtlarında aranır konumda bulunan Y.E.A’ya ait olduğu belirtilen görüntü çok net olmaması nedeniyle dijital görüntü uygulamalarıyla daha net hale getirildi.

Yapılan son düzeltme sonrasında, görüntüdeki şüphelinin çok büyük olasılıkla Y.E.A olduğu anlaşıldı.

Hürriyet gazetesi ise saldırgan olduğu değerlendirilen bir kişinin fotoğraflarıyla patlamada parçalanan kafatası ve yüz dokularının eşleştiğini yazdı.

Gazeteye bilgi veren ve adı açıklanmayan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Daha önce istihbarat birimleri tarafından ismi bilinen, IŞİD ile bağlantılı olarak eylem yapacağı noktasında belli süre istihbarat takibinde olan bir kişi. Canlı bombanın bu kişi olacağı noktasında somut deliler var” dedi.

Adıyaman nüfusuna kayıtlı saldırganın, IŞİD’le bağlantılı olarak Suriye’ye geçtiği, burada bomba eğitimi aldıktan sonra yasadışı yollarla Türkiye’ye girdiği öne sürülüyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) da takip listesinde olan şüphelinin, Türkiye’ye geçtikten sonra izini kaybettirdiği, yapılan istihbarat çalışmalarında bir sonuca ulaşılamadığı belirtildi.

Saldırganın, daha önce basında yer alan Emniyet kaynaklı 21 kişilik şüpheliler listesinde de olduğu ifade edildi.

Kimliğinin kesin tespiti için aileden alınan DNA eşleşmesinin sonucu bekleniyor.

ikinci saldırgan

Hürriyet gazetesinden Arda Akın, saldırganlardan birinin, Emniyet Müdürlüğünün duyurduğu “şüpheliler” listesindeki Ö.D.D olduğunu, DNA testinin de bunu kanıtladığını yazdı.

Habere göre iki saldırgan iki ayrı araçla Antep’ten Ankara’ya gitti, Y.Ş. isimli kişi de saldırıyla ilgili keşif yaptı.

Araçların sahipleri ve Y.Ş. Antep’te gözaltına alındı. Gözaltındaki üç kişi soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya gönderilecek.

Saldrganların kimliğiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Şüpheli Ö.D.D’nin babası, Radikal’den İdris Emen’e konuştu. M.D. şunları söyledi:

“Benim oğlum böyle bir şey yapamaz. Oğlumu Suriye’den geri getirmek için defalarca emniyete gittim. Oğlum 2014 yılında Adıyaman’a geldi. 8 ay yanımda kaldı. Ben oğlumu Emniyet'e şikayet ettim. Emniyet'e, ‘bunu alın cezaevine atın’ dedim. İfadesi alındıktan sonra oğlum serbest bırakıldı. 8 ay sonra Suriye’ye gitti. Ö.D.D. evliydi, bir çocuğu vardı. Sekiz aydır hiç konuşmuyorduk. Şimdi ben ne yapacağım? Oğlumun böyle bir saldırı yaptığına dair emniyetten bana bir bilgi verilmedi."

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında