Umut Oran'dan olağanüstü kurultay çağrısı

CHP eski İstanbul vekili Umut Oran, 1 Kasım sonuçlarının parti yönetiminin başarısızlığı olduğunu söyleyerek olağanüstü kurultay talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, 1 Kasım seçimlerinde CHP’nin aldığı oy oranının parti yönetiminin başarısızlığı olduğunu belirterek olağanüstü kurultay düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Oran yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplaması ve acilen güvenoyu tazelemesi gerektiğini belirterek, "Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir" dedi. 

Oran, yazılı açıklamasında özetle şunları söyledi: 

"Son 5 yılda yapılan 6 seçimde, maalesef anlamlı bir oy artışı sağlanamamıştır.

Hiçbir yönetici yüzde 24,9’dan yüzde 25,3’e yükseldik deme hakkına sahip değildir. CHP, 2011 seçimlerinde zaten yüzde 25,94’e ulaşmış 135 milletvekili çıkarmış bir partidir. Hiçbir CHP yöneticisi, 132 olan milletvekili sayımızı 134’e çıkardık gibi bir cümle de kurmamalıdır.

Bu tablo karşısında genel başkan hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplamalı ve acilen güvenoyu tazelemelidir. Olağanüstü kurultay için hukuki ve siyasi gerekçeler mevcuttur.

Siyasi Partiler Yasası uyarınca 2 yılda bir kurultayın yapılması gerekmektedir, tanınmış olan bir yıllık erteleme süresi dahi geçilmiştir. 3,5 yıldır olağan kurultayını yapmamış bir CHP yönetiminin meşruiyetinin tartışılmasına yol açılmamalıdır.

Zaten olağan kurultayı yapacağız deme kolaycılığına düşmek, Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkanlığa getirmiş olan mevcut kurultay delegelerine güvenmiyorum demekle eş anlamlıdır.

Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir.

Buradan CHP’lilere sesleniyorum: Gelin değişimi ve dönüşümü beraber gerçekleştirelim. Ben CHP’nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım. "

Kılıçdaroğlu: Kurultay süreci devam ediyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 1 Kasım seçimlerinin ardından istifa sorusuna "Bizim zaten kurultay sürecimiz devam ediyor. Kurallar neyi gerektirirse o kurallar aynen çalışır." yanıtını vermişti.

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında