Derik'te yasağın 5. günü: Bir asker hayatını kaybetti

Sokağa çıkma yasağının beş gündür sürdüğü Mardin Derik'te PKK’li oldukları iddia edilen bir grubun askeri araca düzenlediği roketatarlı saldırıda bir asker hayatını kaybetti. Yaşanan çatışmalarda Fatma Ecer isimli bir sivilin de yaralandığı belirtiliyor.

26 Kasım’dan bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanan Derik’te, ‘hendekleri temizleme’ gerekçesiyle Cevizpınar, Küçükpınar, Zeytinpınar, Dağ ve Kale mahallelerine düzenlenen operasyon devam ediyor. Bu sabaha karşı çatışmalar şiddetlendi.

imc.tv’nin haberine göre özellikle Dağ Mahallesi’nde yoğun bomba ve silah sesleri geliyor.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin Derik'te PKK’li oldukları iddia edilen bir grubun askeri araca düzenlediği roketatarlı saldırıda bir asker hayatını kaybetti.

Dün de ilçede yaşanan çatışmalarda Fatma Ecer isimli kadın kalçasından aldığı 2 kurşunla yaralandı. Ecer, ailesi tarafından Derik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İlçede trafo ve su depolarının patlamasından dolayı elektrik ve su kesintileri yaşanıyor. Ayrıca ilçeye asker sevkıyat da yapıldığı kaydedildi.

Olayda bir asker de yaralandı. Bölgede operasyon ve çatışmaların sürdüğü belirtildi.

HDP ikinci heyeti gönderiyor

HDP’li milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Erol Dora ile beraberindeki kalabalık grubun ilçeye girişine izin verilmezken, HDP ikinci bir heyet gönderiyor. Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un yanı sıra merkez yönetim kurulu ve parti meclis üyelerinden oluşan heyet, Derik’e gidecek.

Nusaybin'de yeni yasak

Mardin’in bir diğer ilçesi Nusaybin’de de bir kez daha sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dördüncü kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede, yasak, Abdülkadirpaşa Mahallesi, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerine getirildi. Yasak ikinci bir duyuruya kadar sürecek.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında