8 Ocak bilançosu: 17 yaşındaki Rozerin ve iki asker öldü

Haftalardır devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarda bugün Diyarbakır Sur’da 17 yaşındaki Rozerin Çukur ve biri Sur’da biri Şırnak Cizre’de olmak üzere iki asker yaşamını yitirdi.

Sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların devam ettiği Şırnak’ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinden bugün üç ölüm haberi geldi. 

Sokağa çıkma yasağının 38. gününe girdiği Diyarbakır Sur ilçesi Fatihpaşa Mahallesi'nde bulunan Süleyman Nazif İlkokulu yakınlarında sokağa çıkan 17 yaşındaki Rozerin Çukur isimli genç kız başına isabet eden kurşun sonucunda yaşamını yitirdi. Dicle Haber Ajansı’na göre, Rozerin Çukur, sokağa çıktığı sırada vuruldu ve cenazesi yurttaşlar tarafından bir eve götürüldü. Diyarbakırlı gazeteci Sertaç Kayar Rozerin Çukur'un fotoğrafını da koyarak Twitter hesabından "Rozerin Çukur 17 yaşındaydı.Geçen yıl açtığım foto kursuna gelen pırıl pırıl bir çocuktu. Bugün Sur'da katledildi..." mesajını paylaştı. 

İki asker de yaşamını yitirdi

İlçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükselirken, keskin nişancı tüfeği Kanas ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırılarda 6 asker de yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden bir uzman çavuş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaralı 5 askerin Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.

Öte yandan 14 Aralık 2015’ten beri sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de ise çıkan çatışmada jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki Ümit İnan hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Ümit İnan’ın ailesinin Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşadığı belirtildi.

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında