Yüksekdağ: Ben bir Türk kadını olarak

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cizre’de işkence edilmiş bir kadın cenazesinin çıplak bir şekilde teşhir edilmesini eleştirerek,”Ben bir Türk kadını olarak, Türklük adına işlenen bu aşağılık saldırılara sessiz kalmayı kendime hakaret sayarım, Cizre'deki aşağılık fotoğraflar için çok üzgünüz. Ama utanmıyoruz. Zalimler zulme soyunduğunda, biz kadınlar direnişi giyiniriz” dedi. Şırnak Valisi’ni ise yalanladı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cizre’de kimliği henüz belirlenemeyen ve işkence edilen cenazesi sokak ortasında çıplak bir şekilde teşhir edilen kadın bedeniyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. HDP Kadın Meclisi’nin de katıldığı basın toplantısında konuşan Yüksekdağ, “Ben bir Türk kadını olarak, Türklük adına işlenen bu aşağılık saldırılara sessiz kalmayı kendime hakaret sayarım. Bu saldırılarla Türk kadınlarına hakaret ediyorlar. Türk halkı, özellikle de Türk kadınları şunu iyi bilmeli, bu alçaklıklarla Türk ulusal değerleri de çürütülüyor” diye konuştu. Yüksekdağ, “Bu fotoğraflar Cizre’den değil” diyen Şırnak Valisi’nin de yalan söylediğini, sokak ve fotoğraftaki detayların fotoğrafın Cizre’de çekildiğini doğruladığını dile getirdi. 

Figen Yüksekdağ’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

“Cizre'deki aşağılık fotoğraflar için çok üzgünüz. Ama utanmıyoruz. Zalimler zulme soyunduğunda, biz kadınlar direnişi giyiniriz. Bu fotoğrafları gördükten sonra daha büyük bir kadın direnişinin tam içinde olacağız, bunu iyi bilsinler. Zalimlerin karşısında insanlık değerlerini giyinen kadınlar var. Ama o zalimlerin işlediği hiçbir suçu örtecek giysi daha icat edilmedi. Bu aşağılık saldırıları örtecek tek bir giysi yoktur. Bugün çıplak olan, katlettikleri kadının bedeni değil, iktidarın savaş anlayışının ta kendisidir. Bu vahşeti uygulayanlara insan görünümü verecek hiçbir giysi de yok.

‘Vali yalan söylüyor”

Bu fotoğraflar JÖH ve PÖH tarafından paylaşıldıktan, Şırnak milletvekillerimize de Twitter üzerinden gönderildikten sonra Şırnak Valisi kalkıyor, utanmadan, arlanmadan bu fotoğrafların Cizre’den olmadığını, devletin Cizre’deki başarısını örtmek isteyenlerin işi olduğunu söylüyor. Hem yalan, hem arsızlık bir arada.  Bunların hiçbiri plansız değil. Bunlar psikolojik savaşın psikolojik parçası. Bu fotoğraflar, özel savaşın psikolojik boyutudur. Bilinçli, planlı bir şekilde servis edilmiştir.

Bu hesaplar aylardır vahşet yayını yapıyor. Bir vali de çıkıp utanmadan, ‘Sosyal medya hesaplarından yapılan bilgi kirliliğine itibar etmeyin’ diyor. Şırnak Valisi’ne göre yanlış olan kadının katledilmesi ve cenazesinin soyulup teşhir edilmesi değil, bunun fotoğrafının yayınlanması. Cizre’de başarı dedikleri bu vahşettir işte.

‘Bu fotoğraflar Cizre’den değil’ diyen Şırnak Valisi apaçık yalan söylüyor. Sokak, fotoğraftaki detaylar gibi bütün veriler bu fotoğrafların Cizre’den olduğunu doğruluyor.

Cizre’de öldürülen 82 kişi morglara götürülebildi

Cizre’den farklı binalardan morglara götürülebilen 82 insanımız var. Dün Efkan Ala Cizre’de başarılı bir operasyon yürüttüklerini ve bunun sona erdiğini söyledi. AKP-Saray bu operasyon bitsin istiyor ama öyle bir vahşete batmışlar ki, bitmiyor. Gitmek istiyorlar, gidemiyorlar. Bu kadar kan ve vahşetten sonra o büyük zafer operasyonu, kabusa dönmüş durumda. Diz çöktürme planı kabusları oldu. Ve net söyleyeyim, kabusları bitmeyecek.

Cizre’de morglara götürülen cenazelerin çoğunun vücut bütünlüğü yok. Yarısından fazlası yakılmış durumda. Diri diri değil sadece, öldürdüklerinin de üzerine benzin döküp yakmışlar. Dün Şırnak Milletvekilimiz Leyla Birlik ile konuştum, fotoğrafını yayınladıkları kadınların cenazesi ortada yok. Bunlardan her şey beklenir. Aklınıza gelmeyecek her şeyi, bu ülkede yaşayan herkese yapabilirler.

Kadınlar direnişi giyinecek

Onlar zulme soyunduğunda biz direniş giyineceğiz. İnsanlık bayrağını taşımaya devam edeceğiz. Türk halkı, özellikle de Türk kadınları şunu iyi bilmeli, bu alçaklıklarla Türk ulusal değerleri de çürütülüyor. Ben böyle bir Türklüğün mensubu değilim. Ben bir Türk kadını olarak, Türklük adına işlenen bu aşağılık soysuz saldırılara sessiz kalmayı kendime hakaret sayarım. Bu saldırılarla Türk kadınlarına hakaret ediyorlar. Bu iğrençliği yapanlar, ‘Biz bunu Türklük adına yaptık, vatan savunması için yaptık’ diyor. Bugün Türklük adına vahşet fotoğraflarını yayınlayanlar, yarın öbür gün kendilerini tarihin çöplüğünde bulurlar. Çürüme böyle başlar.

Kimse şunu da düşünmesin, Kürt halkı biçare değil. Kimseye yalvarmadı, kimseye minnet etmedi.  Yerde yatan bütün kadınlardır. Sergiledikleri, bütün Türkiye kadınlarının değerleridir. Bütün kadınlar bu değerlerimizin asla ve asla böyle bir vahşetle hedef alınmasına izin vermemelidir.

Ne olmuştu?

Dün işkence edilmiş bir kadının çıplak bedeninin fotoğrafları sosyal medyadan yayınlanmış, ardından da Cizre’de yaralıların bulunduğu binalara saldırıda öldürülenlerin yanmış ve işkence edilmiş fotoğrafları da JİTEM adlı twittter hesabından servis edilmişti. Fotoğrafların Cizre'ye ait olduğu ise yerel kaynaklar tarafından teyit edilmişti. Kadın cenazesinin kimliği henüz belirlenemedi. Öte yandan Şırnak Valiliği hemen bir açıklama yaparak, “Sosyal medya'da yayınlanan fotoğrafların slimiz Cizre ilçesiyle hiçbir alakası bulunmamaktadır” açıklaması yapılmıştı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

Figen Yüksekdağ


Yazar Hakkında