DNA incelemesine göre intihar bombacısı Abdülbaki Sömer

Adli Tıp Kurumu, Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyı düzenleyen intihar bombacısının TAK’ın Açıkladığı Abdülbaki Sömer olduğunu teyit etti.

Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı DNA incelemesine göre, 17 Şubat akşamı gerçekleşen, 28 kişinin öldüğü Ankara saldırısını gerçekleştiren intihar bombacısının adı Abdülbaki Sömer.  

TAK’ın açıklamasının ardından gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan ve DNA testi veren Abdulbaki Sömer'in babası Musa Sömer'den alınan DNA örnekleriyle eşleşme tespit edildi. Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın haberinde, DNA sonuçlarına göre intihar bombacısının Abdulbaki Sömer olduğu ifade edildi.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki kabine toplantısı sonrası Ankara saldırısıyla ilgili konuştu.

Ankara’daki bombalı saldırıyı gerçekleştirenin ismin Hükümetçe açıklanan Salih Neccar değil TAK'nin açıkladığı Abdulbaki Sömer olduğunun DNA sonuçlarıyla kesinleşmesiyle ilgili, “İsminin başka olması meselenin gerçeğini değiştirmez” dedi.

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) saldırıyı üstlenmiş, saldırganın adını da Abdülbaki Sönmez (Sömer) olarak açıklamıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise saldırıyı Suriyeli Salih Necar’ın gerçekleştirdiğini ileri sürmüş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “ellerinde belgeler olduğunu” iddia etmişti.

Kurtulmuş: İsim farklı olsa da PYD'li 

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, isim farklılığıyla ilgili soruya cevaben,  “İsmi başka olabilir ama bu meselenin gerçeğini değiştirmez. Bu kişi PYD bölgesinden giriş yapmış ve ibra ettiği kimliği üzerinden kayda alınmıştır” demişti. Kurtulmuş,

“Bizim elimizdeki bilgi buydu. Şimdi bu kişinin aslında isminin başka olup olmadığı şu anda devam etmekte olan savcının görev alanı içindedir. Bizim de bilgilerimiz, kimlik bilgilerinin teyit edilmesi bakımından savcılık resmi açıklamayı yapacaktır. Net olan bu bombayı patlatan kişi PYD bölgesinden girmiştir. İzmir’den kiralanıp, İstanbul ve Diyarbakır’a götürülmesi, Ankara’ya götürülmesi nettir” ifadelerini kullanmıştı. 

19 Şubat akşamı Ankara’daki bombalı saldırıyı TAK üstlenmişti. TAK açıklamasında saldırıyı 1989 yılında Van Gürpınar doğumlu, Zınar Raperin kod adlı Abdulbaki Sönmez’in (Sömer) gerçekleştirdiği ifade edildi. Açıklamada "Bu eylem Cizre’de bodrumlarda hunharca katledilen savunmasız, yaralı sivil insanlarımızın intikamı için yapılmıştır" denildi.



Yazar Hakkında