Bursa’da patlama

Bursa’da Ulucami bahçesi batı kapısında meydana gelen ve canlı bomba saldırısı olduğu iddia edilen olayda 7 kişi yaralandı, canlı bomba olduğu iddia edilen bir kadın öldü. Emniyet’ten patlamanın nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Bursa’da Ulucami bahçesi batı kapısında meydana gelen ve nedeni henüz belirlenemeyen patlamada 7 kişi yaralandı. Yerel gazeteciler 1 kişinin öldüğünü, saldırı canlı bomba eylemi olduğunu ve saldırganın genç bir kadın olduğunu iddiaları dile getiriyor. Emniyet’ten patlamanın nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

Bursa Ulucamii bahçesinin batı kapısında bugün saat 17.25 sıralarında büyük bir patlama yaşandı. Patlamada ilk belirmelere göre, 1 kişi hayatını kaybetti ve 17 kişi yaralandı. Yerel gazetecilerin emniyet kaynaklarına dayandırdıkları bilgiye göre, patlamanın canlı bomba saldırısından dolayı meydana geldiği, hayatını kaybeden kadının canlı bomba olabileceği söylendi.

Bursa Valiliği, ilk yaptığı açıklamada "İntihar saldırısı olduğu düşünülen bir kadın, üzerindeki düzenekle kendisini patlattı" dedi.

Olay TV'den Burak Demirci, "Emniyet kaynaklarından aldığımız bilgilere göre 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı belirtildi. Ölen kadının canlı bomba olduğu söylendi" diye konuştu. 

Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Öte yandan vatandaşlar canlı bomba paniğiyle yaşamaya başladı. Polis, Ulucami'nin etrafında ve şehirde alarma geçti, patlamanın olduğu yere yakın alanlar polis tarafından sivillerin girişine kapatıldı.

Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini ve civardaki evlerin ve işyerlerinin camlarının kırıldığını söyledi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

Bursa patlama Ulu Camii


Yazar Hakkında