Bayburt’ta ırkçı saldırı ve linç girişimi

Bayburt Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu'nun yetenek sınavları için kente gelen öğrenciler, 'PKK propagandası yaptığı' iddiasıyla linç edilmek istendi.

IMC TV'nin haberine göre dün gece geç saatlerde Gençosman Mahallesi’nde meydana gelen olayda, yetenek sınavına girmek için Kürt illerinden gelen ve mahalledeki yurtta kalan öğrencilere 'PKK propagandası yaptığı' ve 'çevreye PKK'yi simgeleyen bayraklar astığı' iddiasıyla, yurtta kalan diğer öğrenciler tarafından linç girişiminde bulunuldu. Öğrencileri kente getirdiği belirtilen ve üzerinde “Lüks Iğdır” yazan boş araç ateşe verildi.

Olayların büyümesi üzerine olay yerine gelen polis, saldırgan gruba biber gazı ile müdahale etti. Yanan araç itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Yurt çevresinde asker ve polis güvenlik önlemi alırken, olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

Vali: Halkın tepkisi

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ise yaşananların linç girişimi olmadığını belirtip “Halk tepki gösterdi” diyerek saldırıyı savundu. Vali, “Bazı öğrenciler örgüt propagandası yapmış. Kaç öğrenci olduğunu bilmiyoruz. Bunun üzerine halk yurdun bulunduğu Gençosman Mahallesi’ne gelerek bu öğrencilere tepki gösterdi. Biz de polis ve jandarma ekiplerimizle yurt civarında gereken önlemleri alıyoruz” dedi.

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında