Neve Şalom Katliamı 30. yılında anıldı

6 Eylül 1986'da Neve Şalom Sinagogu'na yapılan saldırıda hayatını kaybeden 22 kişi Ulus Aşkenaz Mezarlığı Midraşında düzenlenen törenle anıldı.

6 Eylül 1986 Neve Şalom saldırısında hayatlarını kaybedenler anısına 5 Eylül Salı günü Ulus Aşkenaz Mezarlığı Midraşında bir tören gerçekleşti. Törende, hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve sevenlerinin yanı sıra Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı İshak İbrahimzadeh, İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Kohen, Bet-Din üyeleri, cemaat idarecileri ve dindaşlar hazır bulundu. Katliamdan mucize eseri kurtulan, Çocuk Doktoru Moiz Şaul’un oğlu Gabi Şaul ve Neve Şalom Vakfı Yönetim Kurulu adına Efrayim Özşardaş birer konuşma yaptılar.

Özşardaş: Acımasız, hasta beyinli ve gaddar kişiler

Neve Şalom Vakfı Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Efrayim Özşardaş, saldırıyı "acımasız, tüm insanlık değerlerinden yoksun, hasta beyinli ve gaddar kişiler" tarafından yapıldığının altını çizdiği konuşmasında "Aradan geçen 30 yıl içerisinde hiçbir şeyin değişmediğini" belirtti. Özşardaş konuşmasına "Günümüzde tüm dünya ülkeleri sadece biz Yahudilere değil, tüm insanlığa yapılan terörist saldırılarla şok üstüne şok yaşıyor. Fakat ne yazık ki o ilk şok geçtikten çok kısa bir süre sonra günlük hayatımıza devam ediyor ve sanki hiçbir şey olmamış gibi kahvelerimiz yudumlayıp şahsi meselelerimizle meşgul olmaya devam ediyoruz" sözleri ile devam etti.

Tören, ölenlerin anısına Aşkava duasının okunmasının ardından anıt mezar ziyareti ile son buldu.

Kategoriler

Güncel Azınlıklar



Yazar Hakkında