Hafıza Merkezi’nden ‘Adalet Mekanizmaları’ eğitimi

Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi’nin Şırnak Barosu ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında “Devam Eden Çatışma Şartları Altında Geçiş Dönemi Adaleti Mekanizmaları, Dünya Deneyimi ve Türkiye” başlıklı eğitim programı düzenliyor.

Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi’nin Şırnak Barosu ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında “Devam Eden Çatışma Şartları Altında Geçiş Dönemi Adaleti Mekanizmaları, Dünya Deneyimi ve Türkiye” başlıklı eğitim programı  düzenliyor. 30 Eylül  2 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan eğitimde dünya deneyimleri dikkate alınarak, devam eden çatışma koşulları altında geçiş dönemi adaleti ne ifade eder, imkânlar ve kısıtlar neler olabilir ve bu şartlar altında adaletin tecelli etmesi için neler yapılabilir gibi sorulara cevap aranacak. Programa katılım genç hukukçular, insan hakları savunucuları ve gazetecileri kapsıyor. 

Programda, Uluslararası Geçiş Dönemi Adaleti Merkezi (ICTJ)   Başkan Yardımcısı Paul Seils ve Prof. Dr. Mithat Sancar Geçiş Dönemi Adaleti mekanizmalarının genel çerçevesini karşılaştırmalı bir perspektiften ele alacaklar. Ağır insan hakları ihlallerinde cezasızlığa yol açan süreç ve sebepler ve bu sebeplerle mücadelede etkili olabilecek yöntemler ise Essex Üniversitesi’nden Prof. Dr. Francoise J. Hampson ve Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kerem Altıparmak tarafından yine karşılaştırmalı bir perspektiften ele alınacak, katılımcıların katkılarıyla tartışılacak. Programın sonunda dava izleme grupları oluşturulacaktır. Programa katılmak isteyenler info@hafiza-merkezi.org adresinden başvuru yapabilirler. Ayrıntılı bilgi şu adreste:

http://hakikatadalethafiza.org/basvuru-cagrisi-devam-eden-catismalarda-gecis-donemi-adaleti-egitim-programi/

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları

Etiketler

Hafıza Merkezi


Yazar Hakkında