Erdoğan ve Alpay'a tahliye geldi, tutukluluk devam ediyor

Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyeleri Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan’ın işlediği iddia edilen suçlardan biri için tahliye kararı çıktı. Fakat istinat edilen diğer suçötan tahliye çıkmadığı için yazarlarların tutukluluğu devam edecek.

Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyeleri Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan’ın işlediği iddia edilen suçlardan biri için tahliye kararı çıktı. Fakat Mahkeme, istinat edilen diğer suçta tutukluluğa karar verildiği için Alpay ve Erdoğüan tahliye edilmeyecek. 

Kapatılan "Özgür Gündem Gazetesi" yazar ve yöneticilerine yönelik açılan soruşturmada tutuklanan gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi yazar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ın, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle tahliyelerine karar verildi. Ancak mahkeme, şüphelilerin, "Terör örgütü üyeliği" suçundan ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Erdoğan ve Alpay cezaevinden çıkamayacak.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Aslı Erdoğan 19 Ağustos’ta, Necmiye Alpay 31 Ağustos’ta tutuklanmıştı.

Özgür Gündem Yazı İşleri Müdür İnan Kızılkaya ile Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. 



Yazar Hakkında