Şanlıurfa Cezaevi'nde yine yangın çıktı

13 mahkumun Cumartesi gecesi çıkan yangında hayatını kaybettiği Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde, 18.00 sıralarında 2. kez yangın çıktı. Koğuş bölümünde çıktığı belirtilen yangının nedeni bilinmiyor. Ekipler yangına müdahale ederken, polis ile mahkum yakıları arasında gerginlik yaşandı. Yangında ölen ya da yaralı olup olmadığı bilinmiyor.

13 mahkumun öldüğü Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde, koğuşların bulunduğu bölümde saat 18.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yine yangın çıktı. İhbar üzerine 3 itfaiye aracı ile ambulans olay yerine sevkedildi. Koğuşların bulunduğu bölüme çıkan yangına ekipler müdahale etmeye başladı. Yangın haberinin duyulmasıyla tutuklu yakınları cezaevine akın etti. Emniyet güçleri güvenlik gerekçesiyle güvenlik çemberi oluşturdu ve gazetecilerin görüntü alması engellendi.

Dumanların yükseldiği cezaevinden gelen kokunun kimyasal bir maddeden kaynaklanmasından korkuluyor.

CHPli Ağbaba: Çocuk koğuşunda kalanlar yatakları ateşe verdi

Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde inceleme yapmak ve tutuklularla görüşmek üzere cezaevine giden Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yangının çıkma sebebi olarak, ‘çocuk koğuşunda kalanlar yatakları ateşe verdi’ dedi.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, cezaevi içerisiden silah sesleri geldiği belirtiliyor. Olaylar sırasında ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair henüz bir bilgi yok.

Mahkum yakınları ile polis arasında gerginlik 

Bu arada cezaevi yakınlarında toplanıp içeri girmek isteyen bazı tutuklu ve hükümlü yakınları ile önlem alan polis ekipleri arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. 

(Radikal)

Kategoriler

Güncel Gündem