Selahattin Demirtaş: ''PKK her türlü silahlı faaliyete son versin''

Hakkari’de yaşanan çatışmayı değerlendiren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Barışı her zamankinden daha fazla savunmalıyız. PKK her türlü silahlı faaliyetine son versin' diye konuştu. 'Bu savaş bitirilmeli' diyen Demirtaş, 'Gençlerimizin birbirini öldürmesine seyirci kalınmamalıdır' dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari’deki çatışmada hayatını kaybedenlerle ilgili konuştu.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan BDP lideri Demirtaş, 'Barışı her zamankinden daha fazla savunmalıyız. PKK her türlü silahlı faaliyetine son versin' diye konuştu.

Demirtaş, hükümete de çağrıda bulunarak operasyonların durdurulmasını istedi.

PKK'ya silah bırakma çağrısında bulunan Demirtaş, konuşmasının devamında cezaevlerindeki yangınlarda hayatını kaybedenleri de gündeme getirdi.

'Gençlerimizin birbirini öldürmesine seyirci kalınmamalıdır'

Partisinin Meclis grubunda konuşan Demirtaş, dün ve bu sabah ölüm haberleriyle, yürek yakan acı haberlerle güne başladıklarını söyledi. Hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Demirtaş, PKK'nın her türlü silahlı faaliyetlerine son vermesini ve operasyonların ise durmasını istedi. 'Bu savaş bitmelidir' diyen Demirtaş, 'Bu savaş bitirilmeli. Gençlerimizin birbirini öldürmesine seyirci kalınmamalıdır. Allah'ını seven artık bu ateşe bir damla su döksün' dedi.

Hakkari'de çatışma

Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Şemdinli'nin Dağlıca kesimindeki birliklere bu sabah ağır silahlarla saldıran PKK'lı grup ile çıkan çatışmada 8 asker hayatını kaybederken, 16 asker de yaralandı. Hakkari Valisi, Orhan Alimoğlu'nun açıklamasına göre 10 PKK'lı da çatışmada hayatını kaybetti.

Etiketler

silah bırakma