SİLAH BIRAKMA

GÜNCEL PKK'ye silahsızlanma çağrısı yolda

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecine ilişkin Abdullah Öcalan'la devlet heyeti arasında yapılan görüşmenin içeriğini açıkladı. Demirtaş’ın Med Nûçe TV’ye yaptığı açıklamalara göre, Öcalan PKK'ya, en geç 2015'in Mart ve Nisan ayına kadar silahsızlanması için çağrı yapacak. Öte yandan, yapılan görüşmelerle çözüm sürecinde 6-7 Ekim öncesine dönülmesi için irade oluştuğu belirtildi.
GÜNCEL Dağlıca'da yakınını kaybeden Sırrı Sakık: ''Silahlar susmalı''

Hakkâri’deki PKK saldırısında hayatını kaybeden sekiz askerden İsa Sayın’ın BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın akrabası olduğu ortaya çıktı. Sakık, yasını Twitter’dan duyururken, “Benim akrabam ama benim için ha İsa, ha Umut. Umut’un fotoğrafını gördüm, daha küçücük çocuk. İçim yandı. Herkes birinin akrabası, çocuğu, herkes mağdur. Artık silahlar susmalı, siyaset üzerine düşeni yapmalı” dedi.
GÜNCEL Selahattin Demirtaş: ''PKK her türlü silahlı faaliyete son versin''

Hakkari’de yaşanan çatışmayı değerlendiren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Barışı her zamankinden daha fazla savunmalıyız. PKK her türlü silahlı faaliyetine son versin' diye konuştu. 'Bu savaş bitirilmeli' diyen Demirtaş, 'Gençlerimizin birbirini öldürmesine seyirci kalınmamalıdır' dedi.
GÜNCEL AK Partili Akdağ: 'Genel af gündeme gelebilir'

AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, barış ortamının tesis edilmesi halinde 'genel af'ın da gündeme gelebileceğini belirterek, 'Örgüt üst yönetiminden 250-300 kişi üçüncü ülkelere gidebilir. Diğerleri demokratik ortama katılarak siyasal alanda faaliyet gösterebilir' dedi.