Ayhan Bilgen tutuklandı

Diyarbakır başsavcılığının itirazı üzerine yakalama kararı çıkartılan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen tutuklandı.

Uçakla Ankara’dan Diyarbakır’a giden parti sözcüsü Bilgen, havalimanında gözaltına alınmıştı.

Bilgen’in tutuklandığına dair haberi, HDP’nin Twitter hesabından doğrulandı.

Bilgen’in tutuklanma kararı çıkmadan yaklaşık bir saat önce ana akım medya, milletvekilinin tutuklandığı haberlerini geçmeye başladı. Kararı bekleyen Ayhan Bilgen, bu duruma CNN Türk’te kendisinin tutuklandığı haberiyle birlikte poz vererek tepki gösterdi.  


 

Dört vekil gözaltına alınıp bırakılmıştı

Cumartesi günü HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Altan Tan ve Hüda Kaya, 6-8 Ekim Kobane eylemlerine ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle Diyarbakır başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen de aynı soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcılığın itirazı üzerine Beştaş ve Bilgen dün yeniden gözaltına alınmış, Beştaş tutuklanmıştı.

Eş başkanlar dahil HDP’li 11 vekil tutuklu bulunuyor. 

Ayhan Bilgen kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olan Bilgen, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisans yaptı. MAZLUMDER Ankara Şube Başkanlığı ve genel yönetim kurulu üyeliği görevini yürüttü. Mayıs 2006′da Mazlum-Der 7. Genel Kurulu’nda, iki yıl için genel başkanlığa seçildi. Aynı zamanda Özgür Gündem ve Evrensel Gazetelerinde de köşe yazarlığı yaptı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Bin Umut Adayları kapsamında Konya’dan bağımsız milletvekili adayı oldu. 

30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde HDP 'nin Adana Seyhan ilçesi başkan adayı oldu. Haziran 2014’te HDP ikinci olağan kongresiyle Genişlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan yardımcılığına geldi. 

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimde Kars ilinden tekrar seçilerek 26. Dönem Kars Milletvekili oldu. 

2015 Ağustos ayında HDP'nin ilk parti sözcüsü oldu.  

Bilgen aynı zamanda TBMM 26. Dönem TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Katip üyesi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem