28 Şubat soruşturması YÖK'e uzandı

28 Şubat soruşturmasının 6. dalgası kapsamında dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile birlikte 3 eski YÖK yönetim kurulu üyesi hakkında gözaltı kararı çıktı. Polisler Serdar Arıtürk ve Kenan Demir'i gözaltına alırken, Kemal Gürüz ve Erdoğan Özbay evlerinde bulunamadı.

 

Operasyonun 6. dalgasında ilk kez siviller hakkında gözaltı kararı çıkmış oldu. Dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile birlikte 3 eski YÖK yönetim kurulu üyesi Serdar Arıtürk, Erdoğan Özbay ve Kenan Demir için savcılık gözaltı kararı çıkarıldı.

28 Şubat soruşturması kapsamında bugüne kadar yapılan 5 operasyonda aralarında emekli Org. Çevik Bir, emekli Tümg. Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri gibi askerler gözaltına alınmıştı.

 

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı

Kemal Gürüz, 6 Aralık 1995 tarihinde YÖK Başkanı seçildi. Daha sonra aynı göreve, Cumhurbaşkanı tarafından ikinci kere atandı. 7 Ocak 2009 tarihinde Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, sonrasında tutuksuz yargınlamaya başladı. Gürüz Kadir Has Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu üyeliği görevini sürdürüyor.

(Kaynak: internethaber)

Kategoriler

Güncel Gündem