Adli Tıp raporu: Ahmet Türk'ün cezaevinde kalmasında sakınca yok

İstanbul Adli Tıp Kurumu, Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk’le ilgili hazırladığı raporu tamamladı. Kalp pili ve sağlık sorunları bulunan, 75 yaşındaki Ahmet Türk’ün “cezaevinde kalmasında sağlık açısından bir sakınca bulunmadığına" karar verildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önce görevden alınan, sonra da tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk hakkında hazırlanan Adli Tıp raporunda, “hapishanede kalmasının hayati tehlike oluşturmadığı” ifade edildi. Raporda ayrıca Ahmet Türk’ün 6 ayda bir sağlık kontrolünden geçebileceği belirtildi.

Ahmet Türk’ün avukatı Zeynep Ceren Boztoprak, bianet’e yaptığı açıklamada, “Raporda Ahmet Türk’ün kalp pili de dahil tüm hastalıkları ve sağlık sorunları teşhis ediliyor ama buna rağmen böyle bir sonuca varılıyor” dedi.

Avukat Boztoprak, “75 yaşında ve sağlık sorunları olan bir insanın hapishanede tutulması işkencedir, kötü muameledir” diye konuştu.

Avukat Boztoprak, rapora rağmen Türk’ün tahliyesi için Mardin Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruda bulunacaklarını belirtti.

24 Kasım’dan beri tutuklu bulunan Ahmet Türk, muayeneler için beş kent değiştirmek zorunda kalmıştı. Katıldığı duruşmada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) ifade vermeyi kabul etmesine rağmen Türk, Diyarbakır’daki duruşmaya götürülmüştü.

Ahmet Türk ile ilgili soruşturma Mardin’de, yargılandığı dava Diyarbakır’da olmasına rağmen, belediye eşbaşkanı olduğu Mardin’den önce İstanbul’daki Silivri Cezaevi’ne ardından da Elazığ Cezaevi’ne nakledildi.

Ahmet Türk, şu anda Elazığ Cezaevi’nde bulunuyor.

Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Kasım’da Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı görevinden alındıktan sonra 21 Kasım 2016’da evinden polislerce gözaltına alınmış, 24 Kasım 2016’da da “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanarak İstanbul’daki Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

75 yaşındaki siyasetçi Ahmet Türk’ün, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan çıkarılırken, uzun namlulu silahları bulunan jandarmaların sıkıca koluna girerek ring aracına götürülmesi kamuoyunda tepki çekmişti.



Yazar Hakkında