Pink Martini yeni albümüyle karşınızda

Pink Martini, son albümü ‘Je Dis Oui!’nin Avrupa turnesi kapsamında, 15 Nisan Cumartesi akşamı Volkswagen Arena’da sahne alacak.

Grup, samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine, Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına kadar uzanan zengin repertuvarı ve Storm Large’ın sıcak vokaliyle, hayranlarına unutulmayacak bir gece yaşatacak. Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan, albümleriyle altın ve platin plak kazanan Pink Martini kendini, ‘Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirip modern bir formda sunan müzik arkeologları’ olarak tanımlıyor. 

1994 yılında klasik piyano eğitimi alan Harvard mezunu Thomas M. Lauderdale tarafından, Portland’da kurulan grup, politik tavrı olan, sivil toplum örgütlerinin yardım ve bilinçlendirme amaçlı organizasyonlarında sahneye çıkan bir orkestra olarak yola çıktı. Kurulduğundan beri farklı dillerde, farklı kültürlere ait şarkıları yorumlayan ve senfoni orkestralarıyla işbirliği içinde sahne alan Pink Martini, çıkardığı albümlerle milyonlara ulaştı.

Türkiye’deki konserleri de büyük ilgi gören topluluk, 2013 yılında yayınladığı ‘Get Happy’ albümünde ‘Quizas Quizas Quizas’ , ‘Sway’ , ‘Smile’ gibi unutulmaz eserlerin yanı sıra, ‘Üsküdar’ şarkısına da yer verdi. 2012 yılında Belkıs Özener’le ‘Aşkım Bahardı’ şarkısını birlikte yorumlayan grubun yeni albümünü ve yepyeni şarkılarını canlı izlemek isteyenlere naçizane önerim, biletlerini almakta gecikmemeleri.

 

 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

Pink Martini


Yazar Hakkında