Pink Martini yine, yeniden İstanbul’da

Pink Martini’nin kurucu üyelerinden Thomas Lauderdale, konser öncesi Agos’un sorularını yanıtladı.

ABD - Portland çıkışlı müzik grubu Pink Martini, yeniden İstanbul’daki hayranlarıyla buluşacak. Grup, yeni albümü ‘Je Dis Oui’nin Avrupa turnesi kapsamında 15 Nisan Cumartesi akşamı Volkswagen Arena’da sahne alacak. Daha önce ‘Kâtibim’ şarkısını yorumlayan ve Türkiye’de geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan grup, son albümünde de ‘Aşkım Bahardı’ adlı şarkıya yer verdi. Çeşitli dillerde birçok şarkı seslendiren Pink Martini’nin repertuarında, Ermenice ‘Ov Sirun Sirun’ da yer alıyor. Pink Martini’nin kurucu üyelerinden Thomas Lauderdale, konser öncesi Agos’un sorularını yanıtladı.

Yurtdışından birçok sanatçı son dönemde Türkiye’de konser vermekten kaçınıyor. Bu konser öncesinde siz de bir tereddüt yaşadınız mı?

Biz Türkiye’yle ilgili herhangi bir tedirginlik yaşamıyoruz. Türkiye’ye her zaman burada çok sevildiğimizi bilerek geliyoruz. Yaklaşık 15 yıldır, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde konserler veriyoruz. Türkiye’deki menajerliğimizi yapan Pasion Turca ekibi de bizi her zaman çok güzel ağırlıyor. 

‘Ov Sirun Sirun’ adlı Ermenice şarkıyı hiçbir telaffuz hatası yapmadan seslendirdiniz. Bu nasıl bir çalışmanın sonucuydu? 

Farklı dillerde şarkılar söylemek hem çok eğlenceli, hem de zorlu bir çalışma gerektiyor. Biz Pink Martini olarak yıllardır çeşitli dillerde söylediğimiz için artık bu konuda bir reflekse sahibiz. Şarkıları hazırlarken o dili çok iyi bilen insanlarla ya da dil uzmanlarıyla telaffuz üzerine çalışıyoruz.  

Türkiye’deki müzikal çeşitliliğe dair araştırmalarınız oldu mu?

Türk müziğini yıllardır araştırıyoruz Türk Sanat Müziği daha fazla bildiğimiz bir alan. Sözler ve melodiler bize çok etkileyici geliyor.. Sadece ‘Aşkım Bahardı’ değil, ‘Kâtibim’ de bildiğimiz ve seslendirdiğimiz şarkılar arasında. Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Belkıs Özener gibi birçok ismi dinliyoruz. 

Dünyada müzik piyasası dijitalize oldu, diğer yandan CD yerine plak tercih edilir hale geldi. Siz, değişen bu düzenin neresinde duruyorsunuz?

Biz yaptığımız müziği olabildiğince fazla insana ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bu yüzden, çağın trendlerini takip etmeye önem veriyoruz. Eskiden şarkıları dijital olarak paylaşma seçeneği yoktu; artık, müzik çok çeşitli mecralardan sunulabiliyor. Bizim için önemli olan, dinleyicilerimize öncelikle kendi sound’umuz içinde en iyiyi sunabilmek. 

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

Pink Martini


Yazar Hakkında