Dokuz Eylül’de 12 akademisyen açığa alındı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle haklarında adli soruşturma süren 12 akademisyeni açığa aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, bildiride imzası bulunan akademisyenlerden kendi yargı alanında bulunan üniversitelerde görev yapan ve bu bildiriye imza atan akademisyenler hakkında, TCK'nın 301. maddesinde hükme bağlanan, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve devletin kurum ve organlarını aşağılamak' suçu ile TCK'nın 7. maddesinde belirtilen 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından re'sen soruşturma başlatmıştı.

Savcılık soruşturması devam ederken, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Barış İçin Akademisyenler inisiyatifinin 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirisine imza attıkları gerekçesiyle 12 akademisyen hakkında yürüttüğü idari soruşturma ise sonuçlandı. 

Açığa alınanlar arasında Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. İzge Günal, Prof. Dr. Halil Resmi, Prof. Dr. Ayşen Uysal, Doç. Dr. Halis Ulaş, Dr. Nuri Erkin Başer ile araştırma görevlileri Emel Yuvayapan, Aydın Arı ve Serap Sarıtaş da bulunuyor.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında