Cehaletin böylesi...

Çocuklara yönelik yayın yapan Kumbara dergisinin bir sayısında geçen 'Tanrı', 'Yunan, 'Barok', 'Rönesans' gibi kelimelerin altını çizerek bir 'analiz' yapan Milli Gazete, dergiyi misyonerlik propagandası yapmakla suçluyor. Tespitini uzun bir yazıyla manşetine taşıyan Milli Gazete'nin yaptığı 'içerik analizi'nde 'klişeleşmiş' kelimesinin bile altının çizilmiş olması, 'Cehaletin bu kadarına pes' dedirtiyor.

Mısır İslami Halk Birliği'nin, domatesin 'Hıristiyan' ve dolayısıyla ''haram' olduğunu iddia ederek tüm dünyada alay konusu olmasının ardından, benzer bir örnek de Türkiye'den geldi. 'Efes' One Love Festivali'ne 'bira darbesi' yapmış olmanın getirdiği özgüven tazeliğini korurken, Milli Gazete, bu kez de 'Kumbara' adlı çocuk dergisini hedef aldı.  İş Bankası Yayınları tarafından yayımlanan ve ücretsiz olarak dağıtılan dergiyi 'Yunan kültürünü aşılamak' ve 'misyonerlik propagandası yapmak'la suçlayan Milli Gazete'nin bu iddialarını dayandırdığı temel son derece gülünç.

Milli Gazete'nin sitesinde 'Misyonerlik Kumbarası'
başlığıyla sunulan fotoğraf galerisine gitmek için tıklayın.

'Rönesans', 'Barok', 'Roma' gibi kelimeleri kâfirlerin dünyasına ait olarak gören bir düşünce yapısındaki Milli Gazete yazarı Davut Şahin, dergiyi eline aldığında 'dehşete' düşmüş. Dergide bilinçli bir şekilde Yunan Kültürü aşılandığını ve bir misyoner gibi Hıristiyanlık propagandası yapıldığını iddia eden Şahin, yazısında şu tespitlere yer veriyor:

'Tanrı' kelimesi 51 kez, 'Allah' kelimesi hiç kullanılmamış.

'Yunan' kelimesi 6 kez, 'Türk' kelimesi hiç kullanılmamış.

'Bizans' kelimesi 2 kez, 'Osmanlı' kelimesi hiç kullanılmamış.

'Roma' kelimesi 3 kez, 'Selçuklu' kelimesi hiç kullanılmamış.

'Kilise' kelimesi 5 kez, 'Cami' kelimesi hiç kullanılmamış.

'Atina' kelimesi 9 kez, 'Ankara' kelimesi hiç kullanılmamış.

'Hıristiyanlık' kelimesi 3 kez, Müslümanlık kelimesi hiç kullanılmamış.

'İş Bankası destekli Kumbara dergisinde yayınlanan  yazı ve çizgiler milletin temel inanç ve değerlerine ters düşmektedir' cümlesiyle, dergiyi açık şekilde hedef gösteren yazıda 'Bu yayıncılığı 'düzeltin' demekle düzelteceklerini sanmıyorum. Yıllardır zaten buna benzer yayıncılık yapıyorlardı. Görünen o ki, Kumbara dergisinin yaptığı yayın, ayrı dünyaların insanı yetiştirmeye yönelik çabaların bir sonucu' ifadeleri kullanılıyor.

Kendi dünya görüşü dışına düşen herkesi 'başka dünyaların insanı' olarak değerlendiren bir görüşü temsil eden ve --Yunan ve Hıristiyan düşmanlığından faydalanarak-- hedef gösteren Milli Gazete ve benzerlerinin ürettiği nefret söylemi tepki topluyor. 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye