Basın örgütlerinden Özgürlükçü Demokrasi'ye yönelik operasyona tepki

Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin İstanbul Beyoğlu ilçesinde bulunan merkez binasına operasyon düzenlenmesine ve  gazetenin basımının yapıldığı Gün Matbaacılık Reklam Film Basın Yayın Tanıtım San. Tic. Şti'ye kayyIm atandığı yönündeki iddialara basın meslek örgütleri ve gazeteciler tepki gösterdi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş,  "Özgürlükçü Demokrasi'ye yapılan bu baskın ile kayyım atanması bölge halkının takip ettiği gazetenin bir kıskaç altına alınarak habere ulaşmasının engellendiği gerçeğini ortaya çıkarıyor. 2019 seçimine giderken muhalif kesimleri susturarak böyle bir yola gittiği izlenimi uyandırdı. haber için daha fazla mücadele etmemiz gerekecek" dedi.

Halkın haber alma ve haberi yayma hakkının her gün biraz daha örselendiğini belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Başkanı Turgay Olcayto ise, "Talebimiz bir an önce OHAL'in kaldırılarak, gazetecilerin üzerindeki baskıların giderilmesidir. Tek tip insan ve tek tip basın istiyorlar. Diğer gazetelere de her an baskınlar olabilir. OHAL olduğu sürece bir KHK'ye bakar. Oradan verilen talimata bakar" dedi ve önümüzdeki günlerde muhalif tüm basın kuruluşlarına dönük bir saldırının söz konusu olabileceğini söyledi.


DİSK Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren de, "Cezaevlerinde hâlâ çok sayıda gazeteci yargılanıyor ve tutuklu. Doğan Grubu'nun satışı ve Özgürlükçü Demokrasi'ye kayyım atanışının iktidarın hoşuna gitmeyen yayınlar yapan medyaya yönelik yeni bir baskı dalgasının parçası olduğunu düşünüyorum. Özgürlükçü Demokrasi Türkiye için önemli bir gazetedir. Daha önce Özgür Gündem'i kapattılar ki Özgür Gündem birçok baskıya, katliamlara, bombalamalara rağmen bölgede neler yaşandığını kamuoyuna duyuran gazeteydi. Özgürlükçü Demokrasi de o geleneğin devamcısıdır. Onu da kayyım atayarak susturmaya çalışıyorlar." dedi.

Edinilen bilgilere göre gece yapılan baskınlarda Gazetenin İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Gazetenin TMSF’ye devredildiğini ve kayyım atandığı iddialarına ilişkin açıklama yapan bir TMSF yetkilisi ise kendilerine böyle bir bilgi gelmediğini binadaki yetkilinin TMSF’den geldiğini söylüyorsa, kimlik göstermesi gerektiğini söyledi. 

(Artı Gerçek, Evrensel)

Kategoriler

Genel Güncel