Beyaz TV muhabirinden Alevi aileye yakma tehditi

Beyaz TVmuhabiri Muammer Yaşar, Facebook'ta bir paylaşıma yazdığı yorumlarla büyük tepki topladı. Muhabir, Sivas katliamını onayladığını vurgulayarak Malatya'daki olayın meşru olduğunu savundu. Yaşar, 'yakarlar da, yıkarlar da gardaşım' dedi. Olayın duyulmasının ardından Beyaz TV yönetimi açıklama yaparak Muammer Yaşar'ın işine son verildiğini açıkladı.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Sürgü Beldesi'nde Ramazan davulu nedeniyle çıkan tarışmada Alevi bir ailenin evi onlarca kişi tarafından taşlandı ve ahırları yakıldı. Olay sosyal paylaşım sitelerinde gün boyu tartışıldı.

Radikal.com.tr'de yer alan haber göre kendisi de Sivaslı olan Beyazgazete muhabiri Muammer Yaşar, bugün Facebook'ta yazdığı yorumla, Sivas katliamını onayladığını vurgulayarak Malatya'daki olayın meşru olduğunu savundu. 

Yaşar, 'O yamyam aile de mübarek Ramazanın simgesi olan davuldan rahatsız olmayacak. Nasıl bizler sizin ceminizden, deminizden rahatsız değilsek, siz de artık hazmedin. Etmezseniz yakarlar da, yıkarlar da gardaşım' ifadelerini kullandı.

'Herkes akıllı olacak' 

Facebook 'taki yorumunda, 'O yamyam aile de mübarek Ramazanın simgesi olan davuldan rahatsız olmayacak. Nasıl bizler sizin ceminizden, deminizden rahatsız değilsek, siz de artık hazmedin. Etmezseniz yakarlar da, yıkarlar da gardaşım. Herkes akıllı olacak, herkes inancına saygılı olacak' yazan Muammer Yaşar, gelen tepkiler üzerine, 'Ufuk, hayvan artığı bir soru bu. Aleviler neden hep müslüman mahallesinde salyongoz satarlar? Satarlarsa tıpkı bizim can Sivasımızda olduğu gibi sizi yakarlar oğlum' dedi.

İşine son verildi

Olayın duyulmasının ardından Beyaz TV yönetimi açıklama yaparak Muammer Yaşar'ın işine son verildiğini açıkladı.