Suruç'ta 19 gözaltı

Şanlıurfa Suruç'ta 14 Haziran'da 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından, HDP milletvekili adayı İsmail Kaplan'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı

14 Haziran'da meydana gelen olayda AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Mehmet Yıldız ve esnaftan Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar hayatlarını kaybetmişti. 

Olay televizyonlar ve bazı ajanslar tarafından PKK'nın İbrahim Halil Yıldız ve yanındakilere saldırı düzenlediği şeklinde duyurulmuştu. 

Görgü tanıkları ise İbrahim Halil Yıldız ve yanındakilerin daha önce oy istemek için Şenyaşar ailesinin dükkanına geldiğini, aralarında bir gerilim yaşandığını, Yıldız ve yanındakilerin tekrar dükkana gelmesiyle olayın meydana geldiğini belirtiyor. 

Şanlıurfa Valiliğinden olaydan hemen sonra yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz AK Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan 5'i Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır."

Şenyaşar ailesinden iki kişinin yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede öldürüldükleri yönünde ifadeler de var. Türk Tabipler Birliği de olayın ardından konuya dair bir açıklama yaptı. 

Şenyaşar ailesinden ölenlerin toprağa verilmesi sırasında anne Emine Şenyaşar'ın sinir krizi geçirmesi üzerine sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Oğullarının PKK’lı olmadığını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve diğer AKP’li yetkililerin kendilerine iftira attıklarını söyleyen anne Şenyaşar, “Suruç’ta devlet, polis yok. Bunu yapanlar insan değildir” dedi.

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada  ‘provokasyona gelmeme’ ve ‘serinkanlı olma’ çağrısında bulundu.

Demirtaş, “Seçimlere baskı, şiddet ve kan bulaştırmaya çalışanların heveslerini kursaklarında bırakmalısınız. Hiçbir şey, insan canından daha kıymetli olamaz” dedi.


Kategoriler

Genel Güncel