Paşinyan ve Aliyev sınırdaki durumu görüştü

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de yapılan BDT zirvesi sonrası aile fotoğrafı çekildi. Çekimde Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev yanyana düştü. İki isim çekim sonrası ayaküstü bir sohbet gerçekleştirdi.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Konseyi Toplantısı, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de gerçekleştirildi.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov,  ve Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Purlı Agamıradov katıldı.

Toplantıda, BDT üyesi ülkeler arasındaki ekonomik, askeri ve kültürel alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik konular ele alındı.

Toplantı sonrası toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Çekim sonrasında Paşinyan ve Aliyev'in bir yandan yürürken bir yandan da başbaşa bir sohbet gerçekleştirdikleri görüldü. Paşinyan "Ayrıntıları Ermenistan'a dönünce açıklayacağım" dedi.

Paşinyan geçtiğimiz haftasonu yaptığı açıklamada görüşmeye ilişkin bilgi verdi. Paşinyan "Tansiyonun düşürülmesi ve  sınırdaki olayların önlenmesi konusunda mutabık kaldık" dedi. Paşinyan "Bir iletişim hattı kurmak için de anlaşmaya vardık ancak bunun teknik detaylarını görüşmedik" dedi. 

Kategoriler

Genel Güncel