Kürşat Bumin hayatını kaybetti

Madya eleştirilerine yer verdiği yazılarıyla tanınan ve son olarak Gazete Duvar'da yazan yazar ve akademisyen Kürşat Bumin hayata veda etti.

Ailesi, 71 yaşındaki Bumin’in tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini açıkladı.

1947 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğan Kürşat Bumin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümünden mezun oldu.

1972- 1980 yılları arasında Paris’te siyaset felsefesine ilişkin çalışmalar yapan Bumin'in, çeşitli dergilerde siyaset bilimi ve medya eleştirilerine dair makaleleri yayınlandı. 10 yıl Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyeliği görevi yapan Kürşat Bumin'in, medya eleştirilerini kaleme aldığı 'MedyaKronik' isimli bir kitabı da yayınlandı.Bumin, Alper Görmüş ve Ümit Kıvanç ile birlikte "Medyakronik" sitesini yayına hazırlayanlar arasındaydı. Ege Üniversitesi'nin ardından Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 'medya ve iletişim sistemleri' öğretim görevlisi olarak yer alan Kürşat Bumin, 'Sivil Toplum ve Devlet' başlıklı çalışmasıyla 1982 Yazko İnceleme Özendirme ödülü sahibi oldu.

2013 yılında Yeni Şafak gazetesiyle Gezi Parkı olaylarını destekleyen yazılarından ötürü yollarını ayırmak zorunda kalan Kürşat Bumin, 3 Nisan 2013 tarihinde AKP tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik 'Akil İnsanlar' listesine Karadeniz Bölgesi Temsilcisi olarak girdi.

Kitapları :
1981 – Sivil Toplum ve Devlet
1983 – Batı’da Devlet ve Çocuk
1986 – Demokrasi Arayışında Kent
1997 – Okulumuz, Resmi İdeolijimiz ve Politikaya Övgü
1998 – MedyaKronik
2002 – Hukuksuzluğun Günlüğü

Kategoriler

Genel