Cüneyt Özdemir: ''Başbakan eleştirilmeye gelemiyor''

Başbakan Erdoğan, köşesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Myanmar'a gitmesini eleştiren Radikal gazetesi yazarı Cüneyt Özdemir'e karşı sert bir dil kullandı. Erdoğan, 'Ben buradan o medya patronuna yazıklar olsun diyorum; o adamları köşe yazarı olarak nasıl tutuyorsunuz' ifadelerini kullandı. Özdemir köşesinden Başbakan'a yanıt verdi: 'Başbakan Erdoğan’ın kötü bir huyu var. Eleştirilmeye hiç gelemiyor'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın iftarında yaptığı konuşmada, Ahmet Davutoğlu'nun Myanmar'a ziyaretini eleştiren Radikal yazarı Cüneyt Özdemir’e karşı sert bir dil kullandı.

Özdemir: “Davutoğlu profili bozdu”

Cünet Özdemir “Arakan’a ziyaretin gereği var mı?” başlıklı yazısında, Emine Erdoğan ve kızının dünya meselelerini yakından takip ettiğini ve tepkilerini samimi bir biçimde dile getirdiklerini yazmıştı. Bununla birlikte Özdemir, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunu eleştirdiği yazısında bu profilin bozulduğunu şu sözlerle dile getirmişti: 'Bugün Emine Erdoğan'ı, Dışişleri Bakanı'nın büyük bir işgüzarlıkla eşlik ettiği bir başbakan eşindense kızı ile Arakan'a giden gerçek bir sivil toplum gönüllüsü portresi uluslararası düzeyde çok daha güçlü kalacaktı. Davutoğlu'nun heyete katılması bu görüntüyü bozdu.

Başbakan’dan Özdemir’in patronuna: “Nasıl tutuyorsunuz?”

Başbakan Erdoğan, 'Şimdi çıkmış birileri yazıyor, 'Hadi Emine Erdoğan'ı anladım da, Dışişleri Bakanının ne işi var?' diyorlar. Ben buradan o medya patronuna yazıklar olsun diyorum; o adamları köşe yazarı olarak nasıl tutuyorsunuz? Bu tür hedefi aşkı heyecanı olmayan insanlara eline kalem vermişsin köşe teslim etmişsin. Bu milletin dertleriyle dertlenen kalemler değildir bunlar' diye konuştu.

Bunun üzerine köşesinde “Başbakan'ın yürek hoplatan geceyarısı telefonları!” başlıklı bir yazı kaleme alan Özdemir, Erdoğan'ın sözlerini yanıtladı:

Özdemir: “Başbakan Erdoğan’ın kötü bir huyu var”

'Artık biliyorsunuz ‘bizim oranın âdetleri meşhurdur Başbakan’ın geceyarısı telefon etmeleri.’ Bundan yıllar önce bir gece telefonum acı acı çalmış ve Sayın Başbakan Erdoğan’ın sesi ile karşılaşıp şaşırmıştım. Başbakan ile yazdığım bir yazı üzerine yaptığımız konuşmadan pr malzemesi olarak anlaşılır endişesi ile kimselere bahsetmeye utanmıştım. Sonuçta telefonun ucundaki ses bir başbakan da olsa özel bir konuşma yapılabilmeli diye düşünmüştüm. Anladım ki memlekette benden başka kimsede bu tür endişeler yok!

Başbakan Erdoğan’ın kötü bir huyu var. Eleştirilmeye hiç gelemiyor. Mesela köşenizde Başbakan Erdoğan’ın hoşuna giden bir şey yazarsanız muhabbetle bir gece yarısı sizi arayıp içten konuşmaktan çekinmiyor ancak hoşuna gitmeyen bir eleştiri okuyunca hemen ‘birtakım medya’ya transfer oluyorsunuz. Bakınız: En son Dışişleri Bakanı’nın Myanmar seferini eleştiren köşe yazarınız! '

Bu ilk değil

Başbakan Erdoğan daha önce, CNNTÜRK televizyonunda yayınlanan 5N1K programında tiner kullanan bir genci ağırlayan Özdemir’e karşı bir kez daha sert bir dil kullanmıştı.

Cüneyt Özdemir, Başbakan Erdoğan'ın 'çocuklar dindar değil de tinerci mi olsunlar?' sözlerinin ardından programında tinerci bir genci konuk etmiş, bunun üzerine Erdoğan da, “Gazetecilik bu mu?' demişti. Başbakan, “Sen bir kere o çocuğu oraya çıkarmakla, tiner kullanmaya meşruiyet kazandırıyorsun. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ondan sonra gazete patronları, televizyon patronları bizim bu ifadelerimizden rahatsız oluyor. Bunların derdi başka. Ama biz inandıklarımızı, doğrularımızı anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

“Gazetecilik bu mu?”

Başbakan’ın çıkışına Özdemir Twitter üzerinden şu sözlerle yanıt vermişti: “Başbakan Erdoğan bir tinerciyi ekrana çıkartmama çok kızmış. 'Gazetecilik bu mu?' diye soruyor. Benim için gazetecilik tam da bu... 'Bu' gazeteciliği daha ne kadar yapabileceğiz asıl sorulması gereken soru bu... '

Kategoriler

Güncel Basın Gündem