BDP: ''Hüseyin Aygün derhal bırakılsın''

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ali Kılıç, partisinin milletvekili Hüseyin Aygün'ün bırakılacağına dair bilgi geldiğini söylerken, Dersim'de incelemelerde bulunan CHP'li Müslim Sarı böyle bir bilgi gelmediğini ifade etti. Öte yandan Hüseyin Aygün'ün Dersim'de PKK tarafından kaçırılması üzerine bir açıklama yapan BDP, olayı 'kabul edilemez' diye nitelendirerek milletvekilinin derhal serbest bırakılmasını talep etti. Bununla birlikte

BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, parti olarak Aygün'ün serbest kalması ve sağ salim geri dönebilmesi için ellerinden gelen insani desteği sunmaya hazır oldukları belirtildi.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ali Kılıç, Aygün'ün serbest bırakılacağına dair bilgi aldıklarını kaydetti.

BDP'den yapılan yazılı açıklamada şunlar söylendi:

BDP: 'Aygün'ün derhal bırakılmasını bekliyoruz'

''Her şeyden önce böylesi bir eylemi kabul edilemez buluyor, tasvip etmediğimizi belirtiyoruz. Sayın Aygün'ün zaman geçirilmeksizin derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz. Yaşanan olaydan dolayı Sayın Aygün'ün ailesi başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Meclis'teki milletvekillerinin tamamının dahi alıkonulmasının insani açıdan hükümetin umurunda olmadığının farkındayız. Nitekim dünden bu yana hükümet partisinden yapılan açıklamaları ibretle izlemekteyiz. Alıkonulan kaymakam, asker, polis için umursamaz, gayrı ciddi, gayri insani tutum takınan hükümetin Sayın Aygün için de aynı ciddiyetsizlikle hareket edeceğinden kuşkumuz yoktur.

En nihayetinde hükümetin siyasi açıdan yıpranmaması her şeyden ve herkesten daha önemli ve değerlidir.''

Kılıçdaroğlu'nun danışmanından 'bırakılacak' iddiası

Diğer yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ali Kılıç, partisinin Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılacağı bilgisinin geldiğini söyledi. Zaman ve yer olarak her hangi bir ayrıntıya değinmeyen Kılıç, başka ayrıntı da vermedi.

CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasından sonra olay yerine giden Ali Kılıç, bugün ANKA'ya yaptığı açıklamada, Aygün'ün bırakılacağına dair bilgi aldıklarını açıkladı. Kılıç, zaman ve yer gibi ayrıntıları paylaşmayı faydalı bulmadığını da sözlerine ekledi.

Ovacık'tan Dersim'e dönerken yaklaşık 18 saat önce kaçırılan Aygün'ün serbest bırakılacağına dair iddialar sosyal medyada da birkaç saattir dillendiriliyordu.

Dersim'e incelemeler yapmak üzere gelen CHP heyetinde bulunan milletvekili Müslim Sarı ise kendilerine henüz böyle bir bilgi gelmediğini dile getirdi.