Galatasaray Üniversitesi Tuncel’den rahatsız oldu

Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü, ‘Cinsiyet Eşitliğinin İnşası, İsveç-Türkiye Deneyimleri’ adlı konferansı iptal etti. Rektörlük organizatörlere gerekçe olarak BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in konferansın konuşmacıları arasında yer almasını gösterdi.

Filmmor, MEDİAR, Mor Çatı, KA-DER ortaklığı ve İsveç Konsolosluğu’nun desteğiyle, konferans 5-6 Ekim tarihlerinde 

gerçekleşmesi planlanıyordu. Sebahat Tuncel Konferansın ikinci gününde “Cinsiyet Eşitliği, Beden Politikaları ve Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Deneyimleri ” başlıklı bir sunum yapacaklardı.

Konferansın organizatörlerinden Ülkü Songül, agos.com.tr’ye konuştu. Konferans programının aylar öncesinden üniversitenin elinde olduğunu ve şimdiye kadar hiçbir şekilde iptal edileceğini söylemediklerini belirterek “Tuncel'in aldığı cezadan dolayı bizden programdan çıkartılmasını istediler. Aksi halde iptal edeceklerini belirttiler. Bizde böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kendilerine söyledik. Ardından konferans iptal edildi. Şimdi başka bir yer arıyoruz. Konferansı planladığımız gibi yapacağız” diye konuştu.  

Üniversite rektörlüğü daha önce de Demokratik Girişim Enstitüsü’nün düzenleyeceği “Çatışmalarda Medyanın Rolü” başlıklı konferansı da iptal etmişti. 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye