Charlie Hebdo dergisine karikatür davası

Müslümanlara ağır hakaretler içeren filmden sonra, Fransız dergisi Charlie Hebdo'da Hz. Muhammed'i temsil ettiği öne sürülen bir karikatür yayımlandı. Fransa'da, 'Suriye Özgürlük Derneği' tarafından 'tahrik ve nefreti' körüklediği gerekçesiyle yapılan suç duyurusu sonucunda derginin aleyhinde dava açıldı.

Fransa'da, Hz. Muhammed'i temsil ettiği öne sürülen karikatürü basan ''Charlie Hebdo'' isimli mizah dergisinin aleyhine dava açıldığı bildirildi.

Fransa televizyonu, ''tahrik ve nefreti körüklediği'' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulması üzerine söz konusu dergi aleyhinde dava açıldığını duyurdu.

Başvurunun, ''Suriye Özgürlük Derneği'' tarafından yapıldığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Manuel Valls, ifade özgürlüğünün ihlali durumunda yapılacak şikayetleri değerlendirme konusunda mahkemelerin sorumlu olduğunu söylemişti.

Bakan Walls, bununla birlikte kamu düzenini tehlikeye atacak protesto gösterilerine izin vermeyecekleri uyarısında bulunmuştu.

Öte yandan, Charlie Hebdo' dergisi, tükenen sayısı yarın tekrar basmak için hazırlanıyor. 

 

Dergi, daha önce Danimarka gazetesinde yayınlanan ve büyük tartışmalar neden olan Hz Muhammed karikatürünü 2006 yılında basmış ve ülkedeki Müslümanların sert tepkisine yolaçmıştı.

 

Fransa'daki Müslüman dernekleri, dergiyi dava etmiş, ancak bu başvuruları sonuçsuz kalmıştı.