Öcalan: Eylemler sorumsuzca

Abdullah Öcalan'ın PKK'nin son dönemdeki eylemlerinin sorumsuzca olduğunu söylediği bildirildi. Onur Konuralp'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kanal 7’deki canlı yayında, “Abdullah Öcalan kardeşiyle görüştü” şeklindeki açıklamasının yeni detayları ortaya çıktı.

 

Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre, “Öcalan İmralı’da öldü, öldürüldü. Sağlığı hakkında bilgi alamıyoruz” iddiaları üzerine harekete geçen Adalet Bakanlığı, Mehmet Öcalan’ın da “Ağabeyimle görüşmek istiyorum” talebi üzerine düğmeye bastı.

19 Ocak 2012 tarihinden sonra kimseyle görüştürülmeyen Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştürüldü.

21 Eylül’de görüştüler

Mehmet Öcalan, 21 Eylül’de İstanbul üzerinden İmralı Adası'na götürüldü. Yetkililer Abdullah Öcalan’a da ziyaret hakkında ön bilgilendirme yapmadı. Kardeş Öcalan, 21 Eylül’de İmralı’ya gitti. Abdullah Öcalan’ın, kardeşinin adada olduğunu aynı gün öğrendiği, hatta ilk tepkisinin görüşmeme yönünde olduğu bildirildi. Ancak kısa bir süre sonra görüşmeyi kabul eden Öcalan ile Mehmet Öcalan kendilerine ayrılan yerde biraraya geldi. Mehmet Öcalan’a görüşme sırasında bir avukatın da eşlik ettiği ileri sürüldü. Öcalan görüşmenin başında sağlık durumu hakkında kardeşine bilgi verdi.

Köprüler kalkıyor

Öcalan için görüşme gündeminin en önemli maddesi ise PKK’nın son dönemdeki eylemleri oldu. Öcalan’ın PKK’nın artan saldırılarından duyduğu rahatsızlığı belirttiği, polis ve asker ölümlerinin vatandaşlar arasındaki psikolojik köprüleri yıkabileceği uyarısında bulunduğu öğrenildi. Öcalan’ın eleştirilerini, “Son dönemdeki eylemlerinin hemen hemen tümü sorumsuzca. Bu saldırılar halklar arasındaki bu köprüleri ortadan kaldırmaya yönelik. Bunun önüne geçmek gerekiyor. Bu kopuşu engellemek için, köprüler yıkılmasın diye, elimden geleni yapacağım” yönünde sürdürdüğü kaydedildi.

 

Görüşmeden BDP lideri Selahaddin Demirtaş'ın da haberdar olduğu iddia edildi.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem