Öcalan: İmkan verilirse barış için katkı sunarım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’la görüşme yaptığını açıklamasının ardından gözler Mehmet Öcalan’a çevrildi. Kardeş Öcalan, görüşmeyi ve Öcalan’ın neler söylediğini Agos’a anlattı.

Son yapılan görüşmenin tarihine ilişkin bilgi vermeyen Mehmet Öcalan, şunları dile getirdi; “Yeni bir görüşme değil. 14 ayda sadece iki kere gittik. Ağabeyim PKK aleyhine konuşmadı.  Bize ne dediyse biz onu söylüyoruz. Medya üzerine ekleme yapıyor.  Herkes bilmelidir ki Öcalan barıştan bahsediyor. Eylemlerle ilgili yorum yapmadı o yalan. Dedi ki, ‘Dağda askerler ölüyor, polisler ölüyor, gerillalar ölüyor. Çok acı duyuyorum. Bu işin geleceği nokta buydu. Bunu söylemiştik. Barış konusunda samimlerse elimden gelen bütün katkıyı sunarım. Ama gerçek bir barış çabası olmalı. İmkan verilmeli”

Kardeş Öcalan, hükümet yetkililerinin sık sık dile getirdiği, “Avukatları ile görüşmek istemiyor” açıklamasına da tepki gösterdi. Kardeş Öcalan, “Biz ağzından duymadık. Bizimle görüşmek istemediğini kendileri bize söylüyor” dedi

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem