AKP'de kongre günü

AKP 4. Olağan Genel Kongresini gerçekleştiriyor. İlklere sahne olacak kongrede Erdoğan son kez partisinin gelen başkanlığına aday olacak. Kongrede AKP, bazı gazete ve televizyonlara yönelik ambargo uyguluyor.

 

AKP, 4 Olağan Genel Kongresi, Ankara Kapalı Spor Salonu'nda başlayacak. Saat: 10.00'da başlayacak olan kongreye başta Federal Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani olmak üzere çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor. Açılışın ardından katılan konuklar konuşmlarını yapacak. Konukların konuşmlarının ardından Eroğan konuşmasını yapacak.

AKP'nin kongresi ambargo ile başladı. AKP, çeşitli gerekçelerle Sözcü, Birgün, Aydınlık, Evrensel, Özgür Gündem, Yeni Çağ veCumhuriyet gazeteleri ile İMC televizyonuna kongreyi izleme başvurularını reddetti.

İlklerin kongresi

AKP'nin kongresinde bugün ilkler yaşanacak. Türkiye'de bir siyasi parti ilk defa kongresi için şarkı ve klip hazırlattı. Sözleri ve bestesi Özhan Erhan'a ait olan şarkının klibinde AKP teşkilatları rol aldı.

İlk defa basın mensupları için modüller sistem yapıldı. İlk defa bir siyasi partinin kongresinden full HD canlı yayın yapılacak. 12 kamerayla gerçekleşecek yayın televizyonlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Kongrede özel ışıklandırma sistemi ile görsel şov yaılacak. Salonun içine ve dışına büyük LED ekranlar kuruldu.

Engelliler için delegelerin hemen yanına sahne önünde yer ayrıldı ayrıca 3 özel loca hazırlandı. Erdoğan'ın konuşması 3 işaret dili tercümanı tercümanı tarafından çevrilecek.

Bin 490 delegenin katılacağı kongrede yeni parti yönetimi için tek liste yarışacak. Erdoğan'a rakip genel başkan adayının çıkması beklenmiyor. 

Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Genel Seçimleri yönetecek olan yönetim kadrosu bu kongrede belirenecek. 

AKP'da 3 dönem üst üste aynı görevde yer alanların bir kez daha seçilmeleri mümkün değil. Kongrede yapılacak tüzük değişikliği ile bu mekanizmanın yumuşatılması bekleniyor. Bir dönem dinlenmenin ardından yeniden aday olabilmeleri bu dinlenem döneminde ise başka bir görevde yer alabilmelerinin önünün açılması bekleniyor. 

AKP, 14 Ağustos 2001'de kuruldu ve katıldığı ilk genel seçimler olan 3 Kasım 2002'den bu yana tek başına iktidar.

 

 

Etiketler

Kongre