Oskanyan'ın dokunulmazlığı kaldırıldı

‘Kara para aklama’ suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Müreffeh Ermenistan Partisi milletvekili Vartan Oskanyan’ın dokunulmazlığı kaldırıldı. Oskanyan'ın milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için yapılan Parlamento oylamasında 71 vekilden 64’ü dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullandı. Muhalefetin dün boykot ettiği oylamaya iktidardaki Ermenistan Cumhuriyetçi Partisiyle birlikte Hukuk Ülkesi Partisi katılmasıyla gerçekleşti.

Ermenistan Başsavcılığı, Mayıs ayında eski Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan hakkında, kurucusu ve başkanı olduğu Civilitas vakfı aracılığı ile ‘kara para aklamak’ suçlamasıyla soruşturma açmıştı.

Başsavcı Agvan Ovsepyan yaptığı açıklamada, ellerinde Vartan Oskanyan'ın kara para akladığı ve zimmetine yüklü meblağda para geçirdiğine dair yeterli delillerin olduğunu belirtmiş ve meclisin bir an önce Oskanyan'ın dokunulmazlığını kaldırması gerektiğini belirterek talebini iletmişti.

Suriye kökenli Oskanyan, Koçaryan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 10 yıl boyunca Dışişleri Bakanı görevini yürütmüş, Serj Sarkisyan'ın iktidara gelmesiyle 2008'de görevinden alınmış ve kurucusu olduğu ‘Civilitas’ fonunun başına geçmişti.

Oskanyan, 2012'de tekrar politikaya atılmış ve ‘Müreffeh Ermenistan’ partisinden milletvekili seçilmişti.

 

Kategoriler

Güncel Ermenistan