Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları biraraya geldi

Ermenistan, Rusya ve Azerbaycan dışişleri bakanları Ararat Mirzoyan, Sergei Lavrov ve Ceyhun Bayramov Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Görüşmenin sonuçlarına ilişkin Moskova'dan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bölgedeki ekonomik ve ulaşım yollarının açılması konularına ilişkin pratik bir tartışma gerçekleştirildi. Ayrıca Rusya'nın danışma desteği ve üç ülkenin kamu temsilcileri ile uzmanlarının diyaloğu ile Ermenistan-Azerbaycan sınır belirleme komisyonunun çalışmaları hakkında bir tartışma yapıldı" dendi.

Açıklamada "Ermenistan ile Azerbaycan arasında bir barış antlaşmasının imzalanmasına ilişkin müzakere sürecine özellikle dikkat edildi. Üçlü temasların yakın gelecekte farklı düzeylerde devam ettirilmesi için anlaşmaya varıldı." ifadeleri kullanıldı.

Ermenistan  medyasına yansıyan haberlere göre Ararat Mirzoyan, Azerbaycan birliklerinin Ermenistan Cumhuriyeti'nin egemen topraklarından çekilmesi, tüm Ermeni savaş esirlerinin derhal serbest bırakılması ve ateşkes rejiminin koşulsuz gözetilmesi gereğini vurguladı. Mirzoyan sınır durumunu izlemek ve kontrol etmek amaçlı uluslararası mekanizmalara, yeni saldırıların önlenmesi açısından dikkat çekti.

Astana'da BDT (Birleşik Devletler Topluluğu) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı yapılıyor.