'Türkiye Ermenistan'a hava sahasını kapatabilir'

Dağlık Karabağ’daki havaalanı krizi Ermenistan ve Azerbaycan sınırlarını aşıp Türkiye’ye de sıçradı. Azerbaycan havaalanının açılmasına karşı çıkarken, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, havaalanını uçuşa açmayı istiyor.

Azerbaycan haber ajansı APA'nın gizli bir diplomatik kaynağa dayandırarak aktardığı haberde, “Eğer Ermeniler havaalanını uçuşlara açarsa, Türkiye Ermenistan’a hava sahasını kapatabilir” denildi. Kaynak ajansa aynı zamanda Bakü ve Ankara’nın bu konuda ortak hareket etme konusunda anlaştığını da iddia etti.

Öte yandan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da APA’ya konuşarak Türkiye’nin hava sahasını kapatabileceği yönündeki açıklamayı onayladı. dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nde açılışı yapılan ve test uçuşları başlatılan Stepanakert Havalanı'yla ilgili Azerbaycan tarafından açıklamalar yapılmaya devam ediliyor.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, Ermenistan’ın tutumunun uluslar arası normları ihlal ettiğini söyledi. Abdullayev, havaalanının sadece sivil amaçlarla kullanılmayacağını, askeri amaçla da kullanılmak istendiğini öne sürdü.

 

                                                                     Haberi için tıklayın

Kategoriler

Güncel Ermenistan