AB Ermenistan sınırındaki misyonunu uzatma hazırlığında

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell AB gözlem misyonunun görev süresinin 19 Aralık’ta sona ermesi dolayısıyla bir değerlendirmede bulundu. Borrell Avrupa Birliği'nin bölgede uzun süre kalabileceğinin sinyallerini verdi.

Borrell, heyetin  Ermenistan, Azerbaycan, Avrupa Konseyi ve Fransa arasında varılan mutabakat uyarınca, gözlem, analiz ve raporlama amacıyla Ermenistan-Azerbaycan sınırının Ermenistan tarafında 20 Ekim'de konuşlandırıldığını hatırlattı.

Borrell, “40 Avrupalı ​​uzmanın konuşlandırılması, etkinliğini kanıtladı ve istikrarsız bir durumda güvenin güçlenmesine katkıda bulundu. Bugün, Avrupa Birliği, Ermenistan’da mümkün olan en uzun süre için bir AB misyonu konuşlandırmasının temellerini hazırlayacak bir geçiş ekibiyle Güney Kafkasya’daki katılımının yeni bir aşamasına başlıyor. Amaç, bölgede istikrarlı barışın tesisine katkıda bulunmaktır” dedi.

Borrell, bu temelde, Avrupa Birliği Konseyi’nin, Ermeni makamlarının mutabakatı ile AB’nin farkındalığını artırmak için, Gürcistan’daki AB İzleme Misyonundan Ermenistan’a bir geçiş ve planlama destek ekibi göndermeye karar verdiğini söyledi.

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan