'Gomidas' sezon sonuna kadar depremzedeler yararına oynanacak

Yolcu Tiyatro, ödüllü oyunu Gomidas’ı sezon sonuna kadar depremzedelerle dayanışma için oynayacağını açıkladı. Oyunun her gösteriminin kazancının yüzde 25’i, afet bölgesinde dayanışma faaliyeti gösterilen farklı kurumlara bağışlanacak.

Yolcu Tiyatro’dan yapılan açıklamada, “Gomidas oyunumuzu sezon sonu olan Haziran ayına kadar depremzedelerle dayanışma için oynuyoruz” dendi.

Açıklama şöyle:

"Her ay oyunlarımızdaki kazancın %25’ini afet bölgesinde çalışan farklı bir kuruma bağışlayarak depremzedelere nefes olmaya devam etmek istiyoruz. Devletin ilgili kurumlarını, sorumluluklarını yerine getirmeleri, sürdürülebilir ve kalıcı çözümler bulmaları için göreve çağırıyoruz. Sanatçıları ve seyircilerimizi #hepberaberiz demeye ve depremzedeler için nefes olmaya davet ediyoruz."

Gomidas, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nin 2022 yılı 29. Tiyatro Ödülleri’nde en iyi yapım seçilmiş, 24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ne dört dalda aday gösterilmiş, oyunun yazarı Ahmet Sami Özbudak da Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü ‘En Başarılı Yazar’ kategorisinde almıştı.

2020 yılında 24. İstanbul Tiyatro Festivali’nde Türkçe ve Fransızca prömiyerlerini yapan ve geçtiğimiz sezon boyunca yoğun ilgiyle izlenen Gomidas, bu sezon da Fehmi Karaarslan ve Hagop Mamigonyan şefliğindeki Lusavoriç Korosu’nun performansıyla Kumpkapı’daki Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde sahnelenmeye devam ediyor.

Oyunun planlanan seanslarına şu adresten ulaşılabilir.

Kategoriler

Kültür Sanat Güncel