Apolas Lermi’nin konseri bu yıl da iptal edildi

Apolas Lermi’nin Gümüşhane’ye bağlı Özkürtün’de vereceği konser, milliyetçi grupların hedef göstermesi sonrası iptal edildi. Sanatçı, Kadırga Festivali kapsamında sahne alacaktı.

Bugüne dek Karadeniz başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde konser veren sanatçı geçen yıl da hedef gösterilmiş ve konseri iptal edilmişti. Lermi, Facebook üzerinden yayınladığı mesajda “Konser afişini gören ve kendine ‘milliyetçi Trabzonspor, Türkçü’ gibi isimler veren 3-5 sosyal medya hesabı Özkürtün Belediye’sine konserin iptal olması için baskı yaptı” ifadelerini kullandı. Kürşat Mete isimli TSK’da görevli birinin yönettiği bir sosyal medya hesabı üzerinden hedef gösterildiğini belirten Lermi, Mete’nin ‘uygunsuz hareketleri nedeniyle Çerkezköy MHP’den, Çerkezköy Trabzonlular Derneği’nden ve Gurbetçi Gençler Taraftar Grubu’ndan atıldığını, şimdi milliyetçilerin ve Trabzonspor’un adını kullanarak dikkat çekmeye çalıştığını’ söyledi.

Lermi’nin MHP için ‘köklü bir parti’ ifadesini kullanması ise dikkat çekti. Sanatçı, “Maalesef bazı milliyetçi sosyal medya hesapları onun paylaşımlarını ciddiye alarak bu genç arkadaşın değirmenine su taşımaktadır. Konuyla ilgili tüm ayrıntılar MHP teşkilatları aracılığı ile genel merkeze iletilmiştir. MHP gibi köklü bir partinin, bu sosyal medya hesaplarının etkisinde kalacağını sanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Yakup Turgut’la yapılan tüm görüşmelere rağmen, belediye başkanının konseri iptal etme kararı aldığını ifade eden sanatçı, “Bu karar elbette Kadırga Şenliği’nin amacına aykırıdır. Bu karar ile Apolas Lermi ve ekibi yine mağdur edilmiştir. Maalesef Kadırga Şenliği’ne siyasetin gölgesi düşmüştür” dedi.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik

Etiketler

konser Apolas Lermi