Kardeş Türküler, 'Kıyıda' gösterisiyle sahnede

Kardeş Türküler, metinlerini tiyatrocu Cüneyt Yalaz’ın yazıp yorumladığı ‘Kıyıda’ adlı gösterisiyle 1 Ağustos Salı akşamı ENKA Açıkhava Tiyatrosu'nda izleyicisiyle buluşuyor.

Kardeş Türküler projesi bu yıl 30. yılını kutlarken müzikle anlatı sanatını bir araya getirdiği ‘Kıyıda’ adlı gösterisiyle, zamansız ve mekânsız kıyıların hikâyelerini, tiyatrocu Cüneyt Yalaz’ın dilinden Kardeş Türküler’in müziğiyle buluşturuyor. 30 yıl boyunca bu toprakların farklı kültürlerinin şarkılarını dillendiren Kardeş Türküler’e kıyılar boyunca farklı insan hikâyeleri eşlik ediyor. Caz yorumlarıyla türkülerin dünyasına farklı pencereler aralayan Jülide Özçelik de bu gösteride Kardeş Türküler’e konuk oluyor.

Kurulduğu günden bu yana Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Azerice, Makedonca, Rumca, Lazca, Gürcüce, Çingenece, Çerkesçe, Süryanice, Arapça gibi dillerde şarkıları repertuarına katarak, bu toprakların kültürel çeşitliğini yansıtan müzikler, danslar ve hikâyelerle sahnesini zenginleştirdi.

1 Ağustos Salı, saat 21.15’te ENKA Açıkhava Sahnesi'ndeki konserin biletlerini Biletix'ten ve ENKA Sanat gişesinden edinmek mümkün.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik