"Bu Ben Değilim" filmine Roma'da Uluslararası Cesaret Ödülü

Jeyan Kader Gülşen ve Zekiye Kaçak Bakırhan’ın yönetmenliğini yaptıkları “Bu Ben Değilim – This is Not Me” filmi, İtalya’nın başkenti Roma’daki “Uluslararası Cinema d'iDEA Kadın Filmleri Festivali”nde “Uluslararası Cesaret Ödülü”ne layık görüldü.

Farklı ülkelerden kadın yönetmenlerin filmlerini Roma’da buluşturan “Cinema d'iDEA Festivali” dünyada kadın yönetmenlere görünürlük kazandırmayı, sinemada ve toplumdaki kadın bakış açısındaki boşluğu, yetenekli kadın yönetmenlerin filmlerini seyirciyle buluşturarak doldurmayı amaçlıyor.

Festivalin yedincisi 27 Haziran – 9 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Geçen yıl “41. Uluslararası İstanbul Film Festivali”nde dünya açılışını yapan Lgbtq+ temalı uzun metraj “Bu Ben Değilim-This is Not Me” de, festivalin resmi seçkisinde yarışan filmler arasındaydı.

Filmin yönetmenleri Jeyan Kader Gülşen” ve Zekiye Kaçak Bakırhan, festivalin kapanış töreninde “Uluslararası Cesaret Ödülü”nün sahibi oldu. Jüri, "Anlatması çok zor gerçeklikleri, ödün vermeden, cesur bir şekilde ele aldığı için filmin bu ödüle değer görüldüğünü" açıkladı.  

“Bu Ben Değilim – This is Not Me”, bugüne kadar Lgbtq+ konusunda yaygın ama görmezden gelinen önemli ve global bir sorunu ele alıyor. Geylerin; toplum, aile baskısı ve kendi iç çatışmaları nedeniyle cinsel yönelimlerini gizleyerek bir kadınla evlilik yapmasını, gerçek hayat hikayelerini sinematografik bir dille takip ederek anlatıyor.

“Bu Ben değilim"in festival yolculuğu "41. Uluslararası İstanbul Film Festivali”ndeki dünya prömiyerinin ardından  başladı. Ulusal ve Uluslararası çok sayıda festivalde gösterilen film, “29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali”nde “En İyi Belgesel” dalında mansiyon ödülü aldı. Film, “6. İzmir Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali”nde de “En İyi Ulusal Belgesel” seçildi. Almanya, Belçika, İspanya, Yunanistan, Polanya, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi çok sayıda ülkede uluslararası seyirciyle de buluşan “Bu Ben Değilim”in festival gösterimleri devam ediyor. 

(Basın bülteninden)






Kategoriler

Kültür Sanat