İsrail'deki Ermenistan vatandaşları ülkelerine döndü

17 Ekim'de Tel Aviv'den Ermenistan'a ulaşan 149 kişi, çoğunluğu Ermenistan Cumhuriyeti vatandaşı veya çifte vatandaş olan kişiler. Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, başlangıç verilerine göre 190 kişi taşınma isteğini dile getirdi, ancak uçuşa 149 kişi katıldı.

Ermenistan Hükümeti, bu sabah saat 09:36'da İsrail'deki çatışma bölgesinden Ermenistan vatandaşlarını tahliye etmek amacıyla Tel Aviv'e bir uçak gönderdi. İsrail'deki Ermenileri Yerevan'a taşıyan uçak, Zvartnots Havalimanı'na bir saatlik gecikmeyle iniş yaptı.

Diaspora Komiseri Ofisi yetkilisi Hovhannes Aleksanyan, insani bir uçuştan yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını 10 gün boyunca topladıklarını söyledi.

Yetkili ikinci bir uçuş planlanıp planlanmadığı sorulduğunda, "Bu soruya kesin bir cevap veremem, ancak listenin içinde yer alan vatandaşlarımızın böyle bir fırsatı elde ettiklerini düşünüyorum" dedi.

İsrailh ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaş sürüyor. İsrail Gazze'ye yönelik bir kara harekatı hazırılğı yaparken kuşatma altındaki Gazze'deki sivillerin büyük bir bölümü yaşadıkları bölgeleri terketmek zorunda kaldı.

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan